Διαδίκτυο

    Πίσω Αρχική σελίδα Επόμενο  
 

Αρχική σελίδα
Ιστορικά Στοιχεία
Μέλλον του Διαδικτύου
TCP/IP
Σύστημα Διευθύνσεων
Υπηρεσίες Διαδικτύου

 

 

Το διαδίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ένα ανατροφοδοτούμενο φαινόμενο. Εξαπλώνεται ολοένα και πιο γρήγορα, όπως συνέβη και παλιότερα με το τηλέφωνο, το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση. Για ένα χρονικό διάστημα οι ρυθμοί διείσδυσης θα συνεχίσουν να είναι αυξητικοί και μετά, καθώς θα πλησιάζουν στο σημείο κορεσμού, θα αρχίσουν να επιβραδύνονται. Δεν είναι εύκολο να εικάσει κανείς πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το σημείο κορεσμού, αλλά αν μπορούσαμε να στηριχτούμε στα στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ φαίνεται ότι βρίσκεται γύρω στο 50%.

 Στις ΗΠΑ η επιβράδυνση της εξάπλωσης έχει ήδη αρχίσει. Στις χώρες της Ευρώπης το σημείο κορεσμού απέχει ακόμη από λίγο ως αρκετά. Σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Αφρική ή η Μέση Ανατολή, η διείσδυση του Διαδικτύου είναι πρακτικά ανύπαρκτη και ο κύκλος βρίσκεται ακόμη στην αρχή του.

Σύμφωνα με έκθεση της International Data Corporation (IDC), τo 2003 οι Αμερικανοί δεν θα αντιπροσωπεύουν παρά το ένα τρίτο των χρηστών του διαδικτύου παγκοσμίως, ο συνολικός αριθμός των οποίων αναμένεται να ανέλθει σε 600 εκατομμύρια. Η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη. Ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου στην περιοχή, αναμένεται να τριπλασιαστεί εντός της επόμενης τριετίας.

To διαδίκτυο θα εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο της καθημερινής μας ζωής, διαδραματίζοντας ρόλο ανάλογο εκείνου που έπαιξε η τηλεόραση τα τελευταία 30 χρόνια. Οι ρυθμοί ανάπτυξής του δείχνουν ότι σύντομα θα είναι τόσο κοινό και διαδεδομένο όσο το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο. Το 2020 είναι πολύ πιθανό να μη μιλάμε μόνο για ψηφιακή οικονομία, αλλά και για ψηφιακή κοινωνία.

Στη νέα του μορφή το δίκτυο θα πάψει να είναι περιορισμένο στην οθόνη του υπολογιστή θα το συναντάμε όπου κι αν βρισκόμαστε με τη βοήθεια μεγάλης ποικιλίας συσκευών και με ταχύτητες πολύ καλύτερες από τις σημερινές.

 
 
   

Copyright 2004 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΜΕ