Ένα δρομολόγιο ξεχασμένο από πολλούς!

Μια καθημερινή ταλαιπωρία βιώνουν οι φοιτητές του ΑΤΕΙ κατά τη μεταφορά τους στη Σίνδο, εξαιτίας των προβλημάτων που τους δημιουργούν οι ανεπάρκειες της συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ.  Ο χώρος των εγκαταστάσεων του ΑΤΕΙ που είναι απομακρυσμένος από την πόλη της Θεσσαλονίκης δυσκολεύει τους Θεσσαλονικείς, όσους κατοικούν εκτός Θεσσαλονίκης καθώς και τους φοιτητές που έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής τους την περιοχή της Σίνδου.

Οι φοιτητές εξυπηρετούνται από το αστικό με τον αριθμό 52, το οποίο περνά από το Ν.Σ.Σταθμό και τους μεταφέρει ως το χώρο του ΑΤΕΙ. Παρά τη συχνή συγκοινωνία που υπάρχει κατά τις πρωινές ώρες, ο αριθμός των σπουδαστών είναι αρκετά μεγάλος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινώς προβλήματα. Το να είναι το εκάστοτε αστικό υπερπλήρες αποτελεί συχνό φαινόμενο και  δυσκολεύει τις συνθήκες μεταφοράς των επιβατών. Ο αριθμός των επιβατών συνήθως υπερβαίνει κατά πολύ το επιτρεπόμενο όριο, μετατρέποντας την μεταφορά τους σε ταλαιπωρία ενώ ταυτόχρονα καθίσταται επικίνδυνη. Ακόμη, δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όσων δεν καταφέρνουν λόγω της πολυκοσμίας να επιβιβαστούν και έτσι καταλήγουν να περιμένουν το επόμενο ή και τα επόμενα αστικά. Έτσι μια θέση στο 52 καταλήγει να αποτελεί άθλο!

Απαραίτητο κρίνεται, λοιπόν, να ληφθούν κάποια μέτρα με σκοπό τη διευκόλυνση των φοιτητών. Αρχικά μια σημαντική κίνηση θα ήταν να παραχωρήσει ο ΟΑΣΘ ακόμη ένα αστικό, το οποίο θα εκτελεί το ίδιο δρομολόγιο ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, ενώ αρκετά εξυπηρετικό θα ήταν να περνά το αστικό από περισσότερο κεντρικούς δρόμους, ώστε να αποφεύγουν αρκετοί την μετάβαση στον σταθμό. «Το ΑΤΕΙ αποτελεί ένα αρκετά μεγάλο συγκρότημα κτιρίων, οπότε είναι δύσκολο να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό και η παραχώρηση ενός ακόμη αστικού με συχνή συγκοινωνία το πρωί θα ήταν χρήσιμη βοήθεια, ώστε να φτάνουμε εγκαίρως και με ανθρώπινες συνθήκες στη σχολή», λέει χαρακτηριστικά  η Άννα Μητακίδου, ετών 18, πρωτοετής φοιτήτρια του τμήματος Φυσικοθεραπείας.

Δυσκολίες, ωστόσο, αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές που κατοικούν στην Σίνδο καθώς η συγκοινωνία από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τις βραδινές ώρες δεν είναι συχνή, με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένες οι ώρες για την μετάβαση ή την επιστροφή τους.  «Διευκόλυνση όλων θα αποτελούσε η συχνότερη συγκοινωνία αργά το απόγευμα και το βράδυ έως τις 00:30-1:00 αντί τις 23:30 που είναι αρκετά περιοριστικ», δηλώνει ο Παντελής Λαζόπουλος, ετών 19, πρωτοετής φοιτητής του ΑΤΕΙ . Εναλλακτική λύση αποτελεί η χρήση του ταξί, την οποία όμως αποφεύγουν όσο μπορούν λόγω του υψηλού κόστους.

Παρόλο που τα παραπάνω προβλήματα αναγνωρίζονται από όλους… «δεν έχει γίνει κάποια κίνηση τόσο από πλευράς της διοίκησης όσο και από πλευράς των φοιτητών για τη βελτίωση της κατάστασης», σχολιάζει η Σμαράγδα Παπαδοπούλου, ετών 19, δευτεροετής του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ.

Ως νέοι με στόχους, όμως, οι φοιτητές αποκλείουν την περίπτωση να διακόψουν τις σπουδές τους εξαιτίας των συγκεκριμένων δυσχερειών. «Δεν θα διέκοπτα τις σπουδές μου στο ΑΤΕΙ λόγω του ότι δεν βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», σημειώνει ο Γιώργος Δελής, ετών 20, τριτοετής φοιτητής της Λογιστικής.

Επομένως, η λήψη ορισμένων μέτρων, σύμφωνα με τις προτάσεις των φοιτητών, θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια και θα βελτίωνε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά τους.

No related posts.