Μουσική του δρόμου ή Μουσικοί του δρόμου;

Η μουσική του δρόμου είναι εκείνη που πηγάζει από την ελευθερία της ψυχής, από την αγάπη για επαφή και όμορφες νότες. Οι «Μουσικοί του δρόμου» είναι οι καλλιτέχνες που δε βάζουν στη μουσική ούτε όρια, ούτε ταμπέλες.

Είναι μια κατάσταση, όπως λέει ο Χρήστος Γεωργοπέτρης. Ο ίδιος παρά το νεαρό της ηλικίας του ξεκίνησε από την Κέρκυρα με ένα όραμα: να μοιραστεί στιγμές και τραγούδια. Έτσι ξεκίνησαν οι «Μουσικοί του δρόμου» για ένα ταξίδι  με τίτλο «Εμείς και το όνειρο». Στο δρόμο του τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν πολλοί νέοι άνθρωποι, φοιτητές και μη, που μαζί έκαναν συναυλίες, τραγούδησαν σε πλατείες. Ο στόχος είναι ιερός, γιατί ξεκινά από την αγάπη για τη μουσική. «Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να βρουν τον πολιτισμό μέσα τους», αναφέρει  ο Χρήστος. Από τη Δράμα, όπου σπουδάζει Δασοπονία στα ΤΕΙ, διευθύνει τη μουσική ομάδα και αυτό του αρέσει πολύ. Συχνά επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για βραδιές μουσικές. Σε αυτές τις μουσικές συγκεντρώσεις τον ακολουθούν τα «Αμοντάριστα Πλάνα» και μια σειρά από νεαρά άτομα που εναλλάσσονται, τραγουδώντας διαφορετικά τραγούδια. Η σκηνή μοιάζει με γιορτή κι ο Χρήστος κάθε φορά νιώθει πως γιορτάζει.

Η σημαντικότερη γνωριμία στη ζωή του και άκρως καταλυτική ήταν αυτή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Η συνεργασία μαζί του, αλλά και με πολλούς άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες του μουσικού στερεώματος όπως ο Μίλτος Πασχαλίδης, οι Δυτικές Συνοικίες, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Μπλε,  η Ραλλία Χρηστίδου, ο Νίκος Μίχας κ.α., τον έχουν πάει βήματα παραπέρα και του έχουν δώσει απίστευτη έμπνευση. Με την κιθάρα του και το μικρόφωνο έχουν μια σχέση πάθους που μεταφέρεται σε όσους τον συναναστρέφονται.  Στο συρτάρι του υπάρχει ήδη μια δουλειά με τίτλο «Διαμαρτυρία» που θα ήθελε να την κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. «Είναι μια δουλειά με διαχρονικό περιεχόμενο και θα ταίριαζε γάντι στην εποχή», θεωρεί ο Χρήστος Γεωργοπέτρης.

Θέλει να φτιάξει ένα «κίνημα» που θα συνδυάζει μουσική, ταξίδι και νέο κόσμο. Μικρά τουρ σε όλη την Ελλάδα, με μικρό κόστος και πολλές ενδιάμεσες συναυλίες. Άνθρωποι που θα γνωρίζονται μεταξύ τους και θα ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες θα απαρτίζουν αυτές τις ιδιαίτερες εκδρομές. Ήδη ετοιμάζει μια πρώτη εκδοχή όλου αυτού του εγχειρήματος με αφετηρία τη Δράμα και σταθμούς σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και ακόμα παρά πέρα. Στόχος ζωής, όμως, παραμένει η ιδέα ενός φεστιβάλ στην πατρίδα του την Κέρκυρα, όπου η μουσική και η γνώση για τα φυτά και τα ζώα θα δώσουν καινούρια πνοή στην πόλη.

Μπορείτε να βρείτε τον Χρήστο Γεωργοπέτρη:
http://www.georgopetrisx.com/
facebook:   gewrgopetris
myspace:   gewrgopetris
youtube:   gewrgopetris

Σπύρος Κουρής, φοιτητής Τουριστικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα

Έπαιζε στους «Μουσικούς του δρόμου» κιθάρα για πολύ καιρό. Επανήλθε πρόσφατα και δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των μουσικών ταξιδιών γιατί του αρέσει να περνάει καλά, ιδίως αν υπάρχει το μουσικό στοιχείο έντονα.. Παίζει στην Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκίμης, καθότι κι αυτός Κερκυραίος. Μια ωραία ανάμνησή του είναι οι στιγμές που έζησε με το συγκρότημα «Dis_fimisi», δίνοντας έμφαση σε ξένες διασκευές.

Αντώνης Πασαλής, φοιτητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

Πριν ένα χρόνο άρχισε να παίζει τύμπανα στους «Μουσικούς του δρόμου». Εκεί τον έφερε η αγάπη του για τη μουσική. Πιστεύει ακράδαντα πως οι άνθρωποι όταν ενώνονται αποδίδουν και βγάζουν την αληθινή πλευρά της προσωπικότητάς τους. Η μουσική και προσωπικότητα είναι αλληλένδετα γι’ αυτόν. Με τον Χρήστο Γεωργοπέτρη τον ενώνει η κοινή τρέλα για τα ταξίδια. «Νιώθω περιπλανώμενος», λέει αυθόρμητα. Παίζει επίσης στο συγκρότημα «Red Alert»

Νάντια Δενελάβα, απόφοιτη Νομικής Αθηνών

«Μας συνδέει η αγάπη για τη μουσική», είναι τα λόγια της Νάντιας που κατάγεται από την Αθήνα. Ο Χρήστος της έχει ζητήσει να του γράψει στίχους κι εκείνη το σκέφτεται πολύ σοβαρά. Θέλει να τρέχει κι εκείνη στις συναυλίες και να πλαισιώνει με το δικό της τρόπο τις διοργανώσεις. Το δέλεαρ του να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους είναι μεγάλο για εκείνη.

No related posts.