«Take me down to the paradise city…»

Aντί για χρόνια πολλά και άλλες ευχές θεώρησα καλύτερο να παραθέσω το παρακάτω κείμενο, το οποίο πέτυχα κάπου στο διαδίκτυο. Ένα κείμενο που πιστεύω ότι μας αφορά όλους, πρώτα και κύρια ως ανθρώπους.

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφτηκα τον Παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα-δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους. Ο άγγελος οδηγός μου σταμάτησε μπροστά στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε: «Αυτό είναι το Τμήμα Παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φτάνουν στο θεό με τη μορφή προσευχής». Κοίταξα γύρω-γύρω στο χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσους πολλούς αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες σε ογκώδεις στοίβες από χαρτιά και σημειώματα, από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Μετά προχωρήσαμε σε ένα μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στο δεύτερο σταθμό. Ο άγγελος μου είπε: «Αυτό είναι το Τμήμα Συσκευασίας και Παράδοσης. Εδώ οι χαρές και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σε αυτούς που τις ζήτησαν». Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά, αφού τόσες πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.

Τέλος, στην άκρη ενός μακριού διαδρόμου, σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί, χωρίς να κάνει ουσιαστικά τίποτα. «Αυτό είναι το Τμήμα των Ευχαριστιών», μου είπε σιγανά ο φίλος άγγελός μου. Έδειχνε λίγο ντροπιασμένος. «Πώς γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;», ρώτησα. «Είναι λυπηρό», αναστέναξε ο άγγελος. «Αφού παραλάβουν τις χαρές τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστήρια».
«Πως μπορεί κάποιος να ευχαριστήσει το Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;», ρώτησα πάλι. «Πολύ απλά», απάντησε «χρειάζεται μόνο να πεις: Ευχαριστώ Θεέ μου!».»Και για τι ακριβώς πρέπει να Τον ευχαριστήσουμε;».

– Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς… είσαι πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.

– Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σε ένα πιατάκι… είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.

– Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από ότι αρρώστια … είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως αυτή τη μέρα.

– Αν ποτέ δε βίωσες την εμπειρία του φόβου, του πολέμου, της μοναξιάς, της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας… είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.

– Αν μπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό, χωρίς το φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης… θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.
-Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι… είσαι σπάνιος.

-Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς… δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσοι ζουν μέσα στην αμφιβολία και την απόγνωση.

-Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα, μόλις έλαβες μια διπλή ευλογία, γιατί σου το έδωσε κάποιος που σ’ αγαπάει και γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν.

«Κατάλαβα. Και τώρα τι κάνω; Πώς μπορώ να αρχίσω;».

«Να πεις καλημέρα», μου χαμογέλασε ο άγγελός μου «να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα και σε άλλους ανθρώπους, για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι. Και μην ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστήριό σου.

Να ξυπνήσουμε, λοιπόν, με τη χαραυγή του 2007».

Δεν ξέρω αν υπάρχει Θεός. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άγγελοι, αν υπάρχει παράδεισος ή κόλαση. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος μας δεν ξέρει να αγαπάει, να σέβεται και να εκτιμά. Αν κάποια μέρα τα καταφέρουμε όλα αυτά, τότε σίγουρα θα έχουμε ανακαλύψει, έστω, τον παράδεισο… Ας ελπίσουμε το 2007 να είναι η αφετηρία αυτής της ανακάλυψης.

Καλή χρονιά!

Gellukige nuwe jaar ! (Αφρικανικά)

Antum salimoun ! (Αραβικά)

Chu shen tan ! (Κινέζικα)

Scastny novy rok ! (Τσέχικα)

Gellukig nieuwjaar ! ( Ολλανδικά )

Happy new year! ( Αγγλικά )

Onnellista uutta vuotta! ( Φινλανδικά )

Bonne annee! ( Γαλλικά )

Prosit neujahr! ( Γερμανικά )

L’shannah tovah! (Εβραίκά)

Boldog uj evet kivanok! (Ουγγρικά)

Sanah Jadidah! (Ιρακινά)

Bliain nua fe mhaise dhuit! (Ιρλανδικά)

Buon capodanno! (Ιταλικά)

Godt nyttar! (Νορβηγικά)

Szczesliwego nowego roku! (Πολωνικά)

Feliz ano novo! (Πορτογαλικά)

S novim godom! (Ρωσικά)

Feliz ano nuevo! (Ισπανικά)

Scecna nova godina! (Σερβικά)

A stastlivy novy rok! (Σλοβάκικα)

Yilimiz kutlu olsun! (Τουρκικά)

Shchastlyvoho novoho roku! ( Ουκρανικά )

Στέφανος Αΐνης

steftheprodigy@gmail.com

No related posts.