Εύκολο παγωτό
- 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
- 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
- 410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
- 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5′ τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
- Λίγο-λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα, το μείγμα μας έχει γίνει μία παχιά κρέμα.
- Σιγά-σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
- Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
- Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
- Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη.
- Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
Tip: Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και, απλά, χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.
*Αναδημοσίευση από argiro.gr.
No related posts.