Ντροπή!

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε μία τελετή-ινκόγκνιτο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και, ως εκ τούτου, μακριά από τις όποιες αντιδράσεις που, πιθανότατα, να προκαλούσε η απόφαση αυτή.

Μία απόφαση που, πάντως, δεν είναι καινούργια, καθώς η αναγόρευση αυτή επρόκειτο να γίνει τον Νοέμβριο του 2017, όμως, λόγω των αντιδράσεων που τότε είχαν προκληθεί, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είχε κάνει πίσω. Ώσπου, χθες, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με μία… περήφανη ανακοίνωση, γνωστοποιεί σε όλους ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση. Τονίζεται, μάλιστα, ότι η «προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο» του Άνθιμου εκθειάστηκε τόσο από τον πρύτανη του Α.Π.Θ., κ. Περικλή Μήτκα, όσο και από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, κ. Θεόδωρο Γιάγκου, αλλά και από τον Πρόεδρο του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, κ. Συμεών Πασχαλίδη.

Πρόκειται για μία από τις πιο κατάπτυστες στιγμές τις ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μία αναγόρευση για την οποία όσοι δεν ερυθριάζουν από ντροπή, πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι δημοκράτες. Και αν πιστεύουν ακόμη ότι είναι δημοκράτες, τότε, απλώς, πάσχουν από διπολική διαταραχή και χρήζουν βοήθειας. Υπάρχουν, βέβαια, και όσοι αποδέχονται τους εαυτούς τους ως φασίστες με φιλοναζιστικές τάσεις, οι οποίοι είναι απολύτως λογικό να μην ερυθριάζουν, αλλά, αντίθετα να πανηγυρίζουν. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν έναν ακόμη σοβαρό λόγο να θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα, μία χώρα που, έτσι κι αλλιώς, δεν της αξίζει να σωθεί!

Είναι μία αναγόρευση που δεν συνάδει με τις ηθικές αξίες, τα ιδανικά και το φιλελεύθερο πνεύμα που (θα έπρεπε να) πρεσβεύει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Επίτιμος Διδάκτορας ο φίλος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο έχει υποδεχθεί με χαμόγελο στη Μητρόπολη. Επίτιμος Διδάκτορας ο παπάς που καλεί τους «πιστούς» σε αγρυπνίες μίσους κατά των ομοφυλοφίλων. Ο παπάς που λέει ότι το «αγαπάτε αλλήλους» πρέπει να έχει όρια και θέλει μία Θεσσαλονίκη κλειστή, συντηρητική, μεσαιωνική, απόμακρη και αφιλόξενη για τους πρόσφυγες. Ο παπάς που τα έβαλε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, γιατί ο τελευταίος είχε το… «κακό» συνήθειο να θέλει να κάνει την πόλη σύγχρονη και ευρωπαϊκή.

Ο «άνθρωπος» αυτός είναι πλέον Επίτιμος Διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ίσως κληθεί και να διδάξει σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, μία-δύο φορές. Γιατί όχι; Σάμπως είναι μισαλλόδοξη και φασίζουσα προσωπικότητα;

Καλό παιδί γενικά μωρέ, απλά μισάνθρωπος…

No related posts.