Το τέλος των ψευδαισθήσεων

Βρισκόμαστε στον απόηχο της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στο sdna.gr και στον Τόλη Κοτζιά. Μία συνέντευξη η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μνημείο αυτογνωσίας, σοβαρότητας και ρεαλισμού.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. δεν είπε και κάτι καινούργιο. Αντίθετα, όσα είπε είναι αυτονόητα και προσεγγίζουν με απόλυτα σωστό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα τα τελευταία χρόνια. Είναι, όμως, άλλο να τα λέει ένας απλός οπαδός, ένας δημοσιογράφος ή κάποιος που απλά ασχολείται με τα τεκταινόμενα του μπασκετικού «Δικεφάλου» και άλλο οι κουβέντες αυτές να βγαίνουν από τα χείλη της πιο επίσημης πηγής. Βέβαια, είναι γνωστό ότι με την έως τώρα παρουσία του στα διοικητικά των «ασπρόμαυρων», ο κ. Πρέλεβιτς έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του, δεν αμβλύνει τις γωνίες και δεν προσπαθεί να ακουστεί ωραίος στα αυτιά των οπαδών. Οπότε, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από αυτόν. Όσα είπε είναι 100% Μπάνε Πρέλεβιτς!

Ο Π.Α.Ο.Κ., όντως, έχει όλα αυτά τα χρόνια, με διοίκηση Πρωτοδικείου, «τρυπήσει το ταβάνι» του! Τρίτη θέση το 2011 και προκριματικά EuroLeague, τρίτη θέση το 2014, τρίτη θέση το 2015, τρίτη θέση το 2018. Και όλα αυτά χωρίς καν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να έχει το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ. Ειδικά, πέρυσι, το μπάτζετ του ήταν χαμηλότερο από τα αντίστοιχα της Α.Ε.Κ., του Προμηθέα, του Λαύριο, αλλά και του Άρη. Ασφαλώς, η τρίτη θέση δεν δίνει κάτι το πολύ ουσιαστικό στην Ελλάδα, όμως είναι ιδιαίτερα σημαντική για λόγους γοήτρου, από τη στιγμή που οι δύο πρώτες είναι καπαρωμένες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει και κάποιο Κύπελλο Ελλάδας, αν το 2015 δεν τον αδικούσε κατάφωρα η διαιτησία στον ημιτελικό της Πυλαίας με τον Παναθηναϊκό ή αν το 2016 ήταν πιο προσεκτικός και έκανε το αυτονόητο με το να κερδίσει στον εκτός έδρας ημιτελικό με τον Φάρο στο Κερατσίνι. Παράλληλα, στα οικονομικά έχει γίνει τόσο καλή δουλειά, που, πια, ο Π.Α.Ο.Κ. έχει ξεφύγει από τις -ταυτόχρονες- θηλιές που είχε στον λαιμό του κατά το παρελθόν και οι άνθρωποί του τελούν, επιτέλους, εν ηρεμία.

Εξαιρετικά, θα έλεγε κανείς. Τώρα μπορεί ο Π.Α.Ο.Κ. να κάνει το βήμα παραπάνω σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όχι, τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα, καθώς μπορεί τα όποια χρέη να μην είναι πλέον τόσο πιεστικά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει πια και μεγάλη ευχέρεια στη διακίνηση χρήματος για μεταγραφές και στελέχωση του αγωνιστικού τμήματος. Οι «ασπρόμαυροι» εξακολουθούν να βρίσκονται σε «μνημόνιο». Τι μπορεί να συμβεί για να αλλάξει αυτό; Να αναλάβει την ομάδα ένας ισχυρός επενδυτής. Πρόκειται για μία κοινή παραδοχή, που, όμως, μέσα από τα χείλη του κ. Πρέλεβιτς παίρνει άλλες διαστάσεις.

Στην ουσία, ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. έκανε, για ακόμη μία φορά, ευθεία έκκληση στον Ιβάν Σαββίδη. Το ότι ο ομογενής επιχειρηματίας αποτελεί ίσως τη μόνη ελπίδα του μπασκετικού Π.Α.Ο.Κ. να επιστρέψει στις μεγάλες δόξες του παρελθόντος είναι δεδομένο. Το αν εκείνος θα ανταποκριθεί στην έκκληση του κ. Πρέλεβιτς είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Μεγάλη σημασία έχουν και οι όροι, αλλά και το πώς θα διαμορφωθεί η ιδιοσυγκρασία του οργανισμού που απαρτίζει τον μπασκετικό Π.Α.Ο.Κ. σε μία τέτοια περίπτωση. Πάντως, ο θαυμασμός που εξέφρασε ο Μπάνε Πρέλεβιτς για τον Δημήτρη Γιαννάκοπουλο δεν αποτελεί καλή ένδειξη για τα όσα έχει ο ίδιος στο μυαλό του αναφορικά με το μοντέλο λειτουργίας της ομάδας επί διοίκησης ενός ισχυρού επενδυτή…

Related posts:

 1. Απλά δεν γινόταν!
 2. Π.Α.Ο.Κ. – Α.Ε.Κ. 78-74
 3. Τα λάθη πλέον απαγορεύονται
 4. Αλλάζει, δε βουλιάζει!
 5. Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω…
 6. Είναι εδώ!
 7. Εν αρχή εστί η άμυνα!
 8. Π.Α.Ο.Κ., έχεις θέμα!
 9. Τα πάντα για την τρίτη θέση!
 10. Ειλικρίνεια, ρεαλισμός, πράξεις
 11. Έμεινε (ξανά) με τα «αν»!
 12. Πόσο κρίμα…
 13. Ώρα για ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη
 14. «Ασπρόμαυρο» το ντέρμπι, Άρης – Π.Α.Ο.Κ. 62-66
 15. Κιθ Κλάντον: ο «αγαθός γίγαντας» του Π.Α.Ο.Κ.
 16. Π.Α.Ο.Κ.-Άρης 62-58
 17. Ποιος θα πόνταρε έστω μισό σεντ;
 18. Μία μεγάλη γιορτή
 19. Βασιλιάς στο… Παλατάκι του ο Π.Α.Ο.Κ.
 20. Ήττα για τον Π.Α.Ο.Κ. στο «Παλατάκι»