Ένα ανείπωτο στοίχημα

Πάντα αποστρεφόταν τα στοιχήματα. Ίσως γιατί δεν της άρεσε να ρισκάρει. Ήθελε να είναι σίγουρη για ό,τι κάνει, να νιώθει ασφάλεια, να μην αμφιταλαντεύεται. Ώσπου ένα αθώο στοίχημα την έκανε να αλλάξει γνώμη.

Μια ανοιξιάτικη βραδιά φόρεσε το αγαπημένο λουλουδάτο φόρεμά της, πήρε τα χορευτικά παπούτσια της και κίνησε για το όμορφο νεοκλασικό κτίριο με τη ρετρό διακόσμηση της οδού Αγαθάρχου. Ανοίγοντας την πόρτα, η βελούδινη φωνή του Κάρλος Γαρδέλ από το γραμμόφωνο την καλωσόρισε. Ο χώρος ήταν ακόμα σχετικά άδειος, αλλά ήταν σίγουρη ότι σε λίγη ώρα θα γέμιζε ασφυκτικά. Άλλωστε σήμερα ένα πολύ δημοφιλές ζευγάρι του αργεντίνικου τάνγκο θα χόρευε για το κοινό της Αθήνας. Αναζήτησε με το βλέμμα της την Ειρήνη, μία αγαπημένη φίλη της. Τη βρήκε να κάθεται στο συνηθισμένο τους τραπέζι, κάτω από μια φωτογραφία του Άστορ Πιατσόλα αγκαλιά με το μπαντονεόν του.

Μόλις η Ειρήνη την αντίκρισε, χωρίς ακόμα να χαιρετήσει, της είπε: «Ε λοιπόν, Μυρτώ, βάζω στοίχημα ότι σήμερα το όνειρό σου να χορέψεις με τον Σεμπαστιάν θα γίνει πραγματικότητα». Εκείνη, όμως, φύσει απαισιόδοξη σε τέτοια θέματα, αποκρίθηκε πως ούτε τόσο τυχερή είναι ούτε τόσο καλή χορεύτρια για να συμβεί κάτι τέτοιο. Το στοίχημα βέβαια είχε ήδη μπει, σιωπηρά, χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Γνώριζε πολύ καλά πως αν το έχανε, θα είχε για ακόμη μία φορά τη φίλη της να της κάνει κήρυγμα αυτοπεποίθησης, αλλά αν το κέρδιζε θα μπορούσε να της αντιταχθεί.

Η ώρα για τη μεγάλη στιγμή του σόου έφτασε. Τα φώτα έσβησαν και μόνο ένας προβολέας φώτιζε την πίστα. Ο Σεμπαστιάν και η Ροξάνα πήραν τις θέσεις τους και μάγεψαν το κοινό, ερμηνεύοντας χορευτικά τρία από τα αγαπημένα της κομμάτια. «Ακατόρθωτο να χορέψω μαζί του» σκέφτηκε και κατέβασε το κεφάλι, παρατηρώντας τις κινήσεις που διαγράφουν τα πόδια των χορευτών στην πίστα.

Το σκούντηγμα της Ειρήνης την επανέφερε στην πραγματικότητα: «Σε κοιτάει εδώ και πολλή ώρα. Έχεις σκοπό να ανταποκριθείς ή θα χορέψω εγώ μαζί του;». Εκείνη τα έχασε, τον κοίταξε και έγνεψε. Εκείνος τώρα την πλησίαζε. Σηκώθηκε μα τα πόδια της έτρεμαν. Λίγο πριν την κυριεύσει πανικός, χάθηκε στην αγκαλιά του.

Related posts:

  1. Μελαγχολία