Πέντε tips για την εξεταστική

Έφτασε πάλι η πιο άχαρη και η πιο δύσκολη περίοδος στη ζωή ενός φοιτητή, η εξεταστική, εκεί όπου οι κόποι όλου του εξαμήνου (λέμε, τώρα) κρίνονται μέσα σε ένα δύωρο. Έκει όπου παρακαλάς να τύχεις σε επιτηρητή που θα κάνει τα στραβά μάτια, για να καθίσεις δίπλα σε κάποιον επιμελή συμφοιτητή σου και να αντιγράψεις.

Επειδή, όμως, το εΜΜΕίς πορεύεται με… τιμιότητα, παρακάτω παραθέτουμε πέντε (5) tips, που πιστεύουμε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη(!) που έχετε μπροστά σας:

1. Να τρεφόμαστε σωστά. Αυτό σημαίνει ότι τέρμα τα πιτόγυρα, οι πίτσες, τα πατατάκια και οι μπουγάτσες. Εντάξει, όχι καθ’ όλη τη διάρκεια της εξεταστικής (άνθρωποι είστε κι εσείς), αλλά καλό είναι αντί για κάθε μέρα delivery να τρώτε μέρα πάρα μέρα. Στην τελική, μαγειρέψτε μία μακαρονάδα!

2. Αποφεύγουμε το διάβασμα μέχρι τις πολύ βραδινές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι ξυπνάμε πρωί (και όχι μεσημέρι), διαβάζουμε μέχρι τις 7 το απόγευμα και μετά χαλαρώνουμε βλέποντας «Παρθένα Ζωή» (ουπς, διαφήμιση), Hell’s Kitchen (ουπς, κι άλλη διαφήμιση) και πέφτουμε για ύπνο γύρω στις 12.

3. Δεν κάνουμε ποτέ επανάληψη μέσα στην αίθουσα. Μας αγχώνει περισσότερο. Όλο το εξάμηνο έπαιζες video games και διασκέδαζες σε κλαρινομάγαζα, τώρα τι μου αγχώνεσαι; Φοιτητής είσαι. Χαλλλαρά!

4. Πηγαίνουμε στην αίθουσα νωρίς για να καθόμαστε σε όποια θέση θέλουμε. Μην βρίζεις μετά την τύχη σου ότι είχες «καλό» επιτηρητή, αλλά καθόσουν δίπλα σε σκράπα και δεν μπορούσες να αντιγράψεις.

5. Κρύβουμε τα σκονάκια μέσα στην κάλτσα και ζητάμε σε κάποια φάση να πάμε τουαλέτα. Αφού είναι παραμύθι ότι ο επιτηρητής έρχεται μαζί μας.

Αυτά. Και καλή τύχη! Θα τη χρειαστείτε…

No related posts.