Η υπέροχη 4η Comicon

Ήρθε και παρήλθε. Ανατινάχτηκε με την ισχύ δέκα ερυθρών γιγάντων. Υπερβολή, πέντε γιγάντων. Η τέταρτη Comicon της Θεσσαλονίκης ήταν πιο γεμάτη, πιο έντονη, πιο σέξι και με λιγότερες θερμίδες από ποτέ. Μπορεί αυτήν τη φορά να μην είχε τον Θερμαϊκό Κόλπο για θέα (ευτυχώς;), είχε όμως τη Λεωφόρο Στρατού, αφού φέτος για πρώτη φορά στεγαζόταν στο ευρύχωρο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Και ναι, ήταν όσο προβλέψιμα υπέροχη μπορείτε να φανταστείτε: στοίβες τα βιβλία κόμικ, παρέλαση τα action figures, σωροί τα επιτραπέζια, οι τράπουλες με ocg, tcg, ccg. Τα ζάρια κυλούσαν, τα μολύβια σκίτσαραν, οι συζητήσεις ανάμεσα σε Darth Vaders και Kaneki Kens δεν σταματούσαν: μια συλλογική, ανακυκλώσιμη και συνεχώς ανατροφοδοτούμενη πώρωση ηλέκτριζε ολόκληρο το κέντρο, μια κοινή φλόγα πάθους με σπινθήρα την αγάπη για το χόμπι κάθε παρευρισκόμενου.

Πλήθος σχεδιαστών, cosplayers, hobbyists και καλλιτεχνών πάσης φύσεως και μορφής έκαναν ξανά το προσκύνημά τους στην γιορτή των κόμικ, με ονόματα όπως αυτά του Frank Miller (300, Sin City), Colin Cantwell (Star Wars concept art) και Brian Azzarello (Batman: Broken City) να τιμούν τη φετινή αποθέωση της ένατης τέχνης.

Related posts:

  1. Ξεφυλλίζοντας την 4η Comicon