Έτοιμοι για το 2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.;

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 2 – 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Φαρμακευτικής (Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.), που διοργανώνεται από την Aristotle Team of Pharmacy (ATP).

Η Aristotle Team of Pharmacy ιδρύθηκε τον Μάιο του 2014 από φοιτητές της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, που βασικός της σκοπός είναι η εξέλιξη της επιστήμης της Φαρμακευτικής γενικότερα και του Φαρμακοποιού ειδικότερα, ώστε να καταλήξει αυτός να είναι ένας ολοκληρωμένος Επιστήμονας Υγείας. Παράλληλα, η ΑΤΡ προσβλέπει στην εκπαίδευση των φοιτητών της Φαρμακευτικής σχετικά με τις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στην επιστήμη, αλλά και στη συνεχή συνεργασία των φοιτητών και αποφοίτων των Σχολών Επιστημών Υγείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά το Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.

«Το Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. αποτελεί μία ευκαιρία για τους φοιτητές να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις στην πράξη, μία ιδέα που προέκυψε από την ανάγκη μας ως φοιτητές να μάθουμε μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο, να συνδυάσουμε τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις μας και να εξασκήσουμε την κριτική μας ικανότητα για την επίλυση προβλημάτων που άπτονται της Φαρμακευτικής Επιστήμης», υπογραμμίζει η Φρειδερίκη Τζιώρα, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Θα είναι ένα διήμερο πλούσιο σε διαδραστικές δραστηριότητες, όπου, μεταξύ άλλων, οι φοιτητές διαφόρων κλάδων της Φαρμακολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στην πράξη όσα έχουν μάθει στη θεωρία, ενώ καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου θα παραθέσουν ομιλίες για θέματα που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα της Φαρμακευτικής.

«Το 2ο Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ., ελπίζουμε να αποτελέσει ένα βήμα προς την καλύτερη κατανόηση του πρακτικού περιεχομένου της Επιστήμης μας από τους Φοιτητές της Φαρμακευτικής. Παράλληλα, οι φοιτητές να θελήσουν να κινητοποιηθούν ώστε να γνωρίσουν την έκταση της επιστήμης μας και το σύνολο των προοπτικών της. Οι προετοιμασίες μας, λοιπόν, έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες ώστε μέσα στο διάστημα αυτό να εκτελεστούν όλα τα βήματα που κρίνουμε απαραίτητα και το τελικό προϊόν των προσπαθειών μας να είναι αντάξιο των προσδοκιών μας», συνεχίζει η κ. Τζιώρα, δηλώνοντας ιδιαίτερα χαρούμενη για την άψογη συνεργασία που είχαν τα μέλη της ΑΤΡ, ώστε να ξεπεραστούν με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυψαν -τα οποία, πάντως, η ίδια θεωρεί λογικά- κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του 2ου Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ.

Οι στιγμές πλέον ανήκουν σε αυτούς, στους ιδρυτές της ΑΤΡ, στους εμπνευστές του Π.Ε.Σ.Φ.ΦΑ. Αλλά και σε όλους όσοι θα παρευρεθούν το διήμερο 2 – 3 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, στις 9:05 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου: atp.pharm.auth.gr/pesffa2017
Η ιστοσελίδα της ομάδας: atp.pharm.auth.gr
Η σελίδα της ομάδας στο Facebook: ATP-Aristotle Team of Pharmacy

No related posts.