Το ε.ΜΜΕ.ίς είναι οι άνθρωποί του!

Τεύχος 36. Απρίλιος – Μάιος 2012. Η πρώτη μου συμμετοχή, ως τριτοετής φοιτητής τότε, στο περιοδικό της Δημοσιογραφίας και της Επιστήμης. Ή… σωστότερα στο περιοδικό που βλέπει τη Δημοσιογραφία ως Επιστήμη.

Γιατί αυτή θα έπρεπε να είναι η δημοσιογραφία. Όχι απλώς η τέχνη που διδάσκεται στον δρόμο, αλλά μία επιστήμη με συγκεκριμένες νόρμες, η οποία ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ. Ευτυχώς, το τμήμα μας έχει την τύχη να έχει στις τάξεις του διδακτικό προσωπικό υψηλοτάτου επιπέδου. Και το ε.ΜΜΕ.ίς είναι η προσπάθεια αποτύπωσης στην πράξη όσων διδασκόμαστε από αυτούς τους υπέροχους (χωρίς καμία δόση υπερβολής) ανθρώπους και καθηγητές.

Το ε.ΜΜΕ.ίς είναι οι άνθρωποί του! Από τους ιδρυτές του, τους Μιχάλη Γουδή, Στέφανο Βασιλειάδη, Ηλία Παπαδόπουλο, τους κ.κ. Ανδρέα Βέγλη και Νίκο Κουμαρτζή, που προσφέρουν απλόχερα τις τεχνικές τους γνώσεις, τους «κ.κ. Χρήστο Φραγκονικολόπουλο, Γρηγόρη Πασχαλίδη και Αλέξανδρο Μπαλτζή με τις πολύτιμες συμβουλές και την υποστήριξη που παρείχαν στους ιδρυτές αυτής της προσπάθειας, το 2006».

Οκτώβριος 2006 – Δεκέμβριος 2016. Δέκα (10) ολόκληρα χρόνια για το περιοδικό των φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αν ήταν άνθρωπος θα πήγαινε στην Ε’ Δημοτικού. Αλλά… μια στιγμή, τι αφέλεια! Το ε.ΜΜΕ.ίς είναι άνθρωπος. Για την ακρίβεια, είναι πολλοί άνθρωποι μαζί! Είναι η πολυαγαπημένη πρώτη εκδότρια Χριστίνα Χάσου, η εξίσου πολυαγαπημένη πρώτη αρχισυντάκτρια Εύη Διακουμή, η εκδοτριάρα της καρδιάς μας Χριστίνα Καρυπίδου, η ευφυής και δημιουργική Δήμητρα Φουρκαλίδου, υπεύθυνη έκδοσης 2013-2014, η καλλιτέχνιδά μας Αφροδίτη Μπιτζούνη (Sal Paradise), ο Μίνως, ο Τάκης, η Άννα, η Ελένη, η Χριστίνα, που έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το ε.ΜΜΕ.ίς είναι οι συντάκτες και οι συντάκτριες του. Είναι φυσικά και η αειθαλής αρχισυντάκτρια και νομική μας σύμβουλος Αγγελική-Ελένη Μπιτζούνη.

Τα 10 χρόνια ε.ΜΜΕ.ίς τα γιορτάζουμε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 9μ.μ., στο «Καφεθέατρο Ελληνικό», παρέα με τη Μαντλίν Χατζοπούλου, τη φωνάρα-καλλιτεχνάρα φοιτήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Και σας περιμένουμε!

Τόσο ωραία θα περάσουμε…

No related posts.