Η παρουσίαση του νέου μονοθέσιου της A.R.T. κέρδισε τις εντυπώσεις

Η Aristotle Racing Team παρουσίασε στις 28 Μαρτίου στο “Electra Palace” τα σχέδια του νέου αγωνιστικού μονοθέσιου, ART-16, σε μια εκδήλωση που τα είχε όλα.

Πρόκειται για μια αμιγώς φοιτητική πρωτοβουλία, γεννημένη το 2006 από επτά φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Σκοπό έχει τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου, το οποίο λαμβάνει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student, διοργάνωση που απευθύνεται αποκλειστικά σε ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Η A.R.T., λοιπόν, πραγματοποίησε μια εκτενή παρουσίαση του νέου της μονοθέσιου, ART-16, ενημερώνοντας χορηγούς, συνεργάτες, συγγενείς και φίλους της ομάδας σχετικά με τον σχεδιασμό, τα συστήματα μετάδοσης, τις αναρτήσεις και την αεροδυναμική του νέου μονοθέσιου.

«Φάνηκε πως τα σχέδια και η όλη εκδήλωση άρεσαν στον κόσμο και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε κατά τη διαδικασία της αρκετά δύσκολης και απαιτητικής κατασκευής του μονοθέσιου» δήλωσε ο Στέφανος Παπανικολαου, μέλος της ομάδας κινητήρα και της νέας εξάτμισης. Το μονοθέσιο που παρουσιάστηκε εμφανίζει σημαντικές βελτιώσεις και κατασκευαστικές καινοτομίες, δημιουργώντας τις καλύτερες προσδοκίες για μια αξιόλογη αγωνιστική παρουσία στους διαγωνισμούς και ευρωπαϊκούς αγώνες το ερχόμενο καλοκαίρι. Το ART-16 είναι το πέμπτο στη σειρά μονοθέσιο που κατασκευάζει η ομάδα του Αριστοτελείου σε αυτήν την δεκαετή πορεία, μια πορεία που ανέδειξε την A.R.T. στην 32η θέση παγκοσμίως μεταξύ 514 ομάδων.

«Πρόκειται για μια δουλειά πολλών μηνών και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή και αυτό κάνει τη δουλειά μας πιο αποδοτική, καθώς έχοντας το μονοθέσιο στο χαρτί και βλέποντας τα καλούπια του, θέλουμε να το δούμε και στην πράξη» δήλωσε ο Θεόδωρος Προμογιάννης, μέλος της κατασκευαστικής ομάδας της A.R.T., δίνοντας τροφή για σκέψη για νέες διακρίσεις. Οι κυριότερες μέχρι στιγμής είναι η τρίτη θέση στην Ιταλία το 2012, η τέταρτη θέση ξανά στην Ιταλία το 2014, η τρίτη θέση στην Ουγγαρία στα στατικά αγωνίσματα και η δωδέκατη θέση στη Γερμανία ανάμεσα σε 75 ομάδες. Στη Γερμανία ήταν και ο πιο απαιτητικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός, οπότε και η 12η θέση είναι πολύτιμη. Και μια ακόμη σημαντική διάκριση είναι πιο πρόσφατα τον Σεπτέμβρη, όπου η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Ιταλία σε παρουσίαση σχεδιασμού.

Η A.R.T. ανακοίνωσε επίσημα πως η ομάδα επιλέχθηκε, ανάμεσα σε 31 συμμετοχές, στον διαγωνισμό Formula Student Driverless, στο πλαίσιο του Formula Student Germany e.V., έναν διαγωνισμό με αυτόνομα οχήματα. Η διαδικασία επιλογής έγινε έπειτα από αξιολόγηση της αρχικής ιδέας που παρουσιάστηκε από την ομάδα.

Το καλοκαίρι θα είναι πολύ γεμάτο για την A.R.T., αφού θα συμμετάσχει σε τρεις ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Αυτοί θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου με τον διαγωνισμό της Ιταλίας. Θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός της Γερμανίας στα μέσα Αυγούστου. Στα τέλη του ίδιου μήνα, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός της Ουγγαρίας.

No related posts.