Σκούρα τα πράγματα, όσο ένας μαυροπίνακας!

Η εντός έδρας ήττα του Π.Α.Ο.Κ. από το Λαύριο (69-75), το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, αποτελεί μία ακόμη μαύρη σελίδα στο βιβλίο της εφετινής σεζόν για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Από το «Παλατάκι» εφέτος έχει περάσει και η… κουτσή Μαρία. Κηφισιά, Ρέθυμνο και τώρα Λαύριο. Ήττες που δίνουν την εντύπωση ότι ο «Δικέφαλος» τυχαία δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό και ακόμη πιο τυχαία είναι το φαβορί για την έκτη θέση (αποφεύγοντας στα play off Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), ενώ έχει ακόμη βάσιμες ελπίδες και για την πέμπτη! Βέβαια, ας είμαστε σοβαροί, με εμφανίσεις όπως αυτή απέναντι στο Λαύριο, οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούν επουδενί να ελπίζουν ότι θα σπάσουν την έδρα του Άρη ή της Α.Ε.Κ. και θα προκριθούν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Αυτό που μπορεί κάποιος να πει για τον Π.Α.Ο.Κ. είναι ότι ενδεχομένως πληρώνει τα λάθη που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, με τους ανθρώπους του να στήνουν αρχικά μια ομάδα χωρίς point guard και center. Στην πορεία, βέβαια, με τις προσθήκες των Γουίλιαμ Χάτσερ και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, τα πράγματα έδειξαν να διορθώνονται και ο «Δικέφαλος» πήρε κάποιες πολύ σπουδαίες νίκες. Το μπάσκετ, όμως, είναι ένα άθλημα που συμβαδίζει με τη λογική και όταν δεν του φέρεσαι λογικά σε εκδικείται.

Ελαφρυντικά ασφαλώς μπορεί να βρει κανείς. Και το κυριότερο είναι ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Όμως λεφτά δεν υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά πάντα ο Π.Α.Ο.Κ. κατάφερνε να είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και είχε αποτελέσματα που, σε πολλές περιπτώσεις, υπερέβαιναν τις θεωρητικές του δυνατότητες. Πολύ περισσότερο, δεν ήταν έρμαιο ομάδων όπως η Κηφισιά, το Λάυριο, το Ρέθυμνο ή ο Φάρος Κερατσινίου.

Ο απτός κίνδυνος από την εφετινή πορεία του Π.Α.Ο.Κ. ξεπερνά το να μην παίξει απλώς του χρόνου στο Champions League της F.I.B.A. Κοιτώντας το μεγάλο κάδρο, μπορούμε να πούμε ότι εμφανίσεις όπως αυτές της 19ης Μαρτίου ενδέχεται να κάνουν όσους απαξιώνουν το τμήμα μπάσκετ να αισθάνονται όλο και πιο δικαιωμένοι για την επιλογή τους, ενώ αυτούς που εξακολουθούν να το στηρίζουν να ξενερώνουν μέρα με τη μέρα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι τα πράγματα, αυτή τη στιγμή, είναι σκούρα. Σχεδόν τόσο σκούρα όσο είναι ένας μαυροπίνακας, απ’ αυτούς που είχαμε παλιά στα σχολεία (πριν έρθουν οι πλαστικοί με τους μαρκαδόρους).

Όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ο Π.Α.Ο.Κ. έχει δείξει μία απίστευτη συνέπεια στο να αναγεννιέται από τις στάχτες του και πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να το κάνει και τώρα. Εύκολο δεν είναι, ωστόσο καλό θα ήταν να περιμένουμε και να δούμε. Εξάλλου, η σεζόν βρίσκεται στην τελική της ευθεία, οπότε ισχύει, σε μεγάλο βαθμό, αυτό που ο θυμόσοφος λαός λέει με τη φράση: «Κυριακή κοντή γιορτή»…

Related posts:

  1. Τώρα είναι η ώρα για ψυχραιμία!
  2. Ήττα για τον Π.Α.Ο.Κ. στο «Παλατάκι»
  3. Βασιλιάς στο… Παλατάκι του ο Π.Α.Ο.Κ.
  4. Ο ευρωπαϊκός μπασκετικός διχασμός πιο κοντά από ποτέ
  5. Ανέτρεψε το ντέρμπι και πήρε μεγάλη νίκη