Ημέρες… υπερηφάνειας

«Η εικόνα που δίνει η Ειδομένη είναι πολύ τιμητική για την Ελλάδα» δήλωσε πριν από περίπου 10 ημέρες ο Υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, και ρίγη υπερηφάνειας γέμισαν τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων (αλλοδαπών και ημεδαπών), που βλέπουν -και πολλοί από αυτούς αισθάνονται- την κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο άκρο της χώρας μας.

Ε ναι, γιατί αν δεν τιμά την Ελλάδα το να γεννιούνται παιδιά στις λάσπες και να είναι αναγκασμένα να ζήσουν από το πρώτο δευτερόλεπτο που έρχονται στον κόσμο μέσα σε συνθήκες που μόνο τα γουρούνια μπορούν να επιβιώσουν, τότε τι την τιμά; Άλλωστε, τη βλέπει κανείς την ελπίδα παντού στον ορίζοντα, τη διαισθάνεται, τη νιώθει κάθε λεπτό… Υπό αυτήν την έννοια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εκτός τόπου και χρόνου η πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, να αναλάβει δράση στην Ειδομένη ο στρατός, ώστε να κάνει τις συνθήκες των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν εκεί κάπως πιο ανθρώπινες, κάτι που πάντως κανείς δεν ξέρει ακόμη αν θα προχωρήσει, αφού ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αρχικά διαφωνεί.

Κατά τα άλλα, την περασμένη Κυριακή οι Έλληνες είχαν ακόμη έναν λόγο να πανηγυρίσουν και να ρίξουν και μία… αρσενική γυροβολιά. Η Βούλα (η) Παπαχρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου των Η.Π.Α. και τα περήφανα ελληνικά χρυσόψαρα σήκωσαν κεφάλι και αναφώνησαν: «Ζήτω το έθνος!». Εξάλλου, «ένα αστειάκι έκανε η κοπέλα στο twitter, πριν από τέσσερα χρόνια, για τους Αφρικανούς μετανάστες και τα κουνούπια του Νείλου που θα είχαν σπιτικό φαγητό στην Ελλάδα». Εντάξει, και κάτι φωτογραφίες με 45άρια, περικεφαλαίες και από πάνω τη φράση «Μολών Λαβέ» έχει ποστάρει, αλλά δεν έχει γράψει και «Ζήτω η Χρυσή Αυγή!».

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και την 25η Μαρτίου. Συνήθως, αυτές οι γιορτές έρχονται για να νιώσει ο ελληνικός λαός πόσο υπερτέλειος είναι. Το πρόβλημα εδώ έγκειται στο γεγονός ότι στις μέρες μας, με βάση τα όσα προαναφέρθηκαν, το νιώθει έτσι κι αλλιώς. Δε βαριέσαι, όπως και να ‘χει, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι μας ότι ανέκαθεν οι πάντες εποφθαλμιούσαν την Ελλάδα, «συνήθεια» που βέβαια έχει περάσει και στο σήμερα. Η 25η Μαρτίου, δε, αποτελεί πάντα μια καλή ευκαιρία για λίγο «αντιτουρκισμό», συνδυασμένο -ελέω Ευαγγελισμού- με ορθόδοξη έκσταση.

Όλα βαίνουν καλώς, λοιπόν, με νταούλια, ζουρνάδες και τους Έλληνες όρθιους και όχι στα τέσσερα!

Υ.Γ. Για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και τα απανταχού τρομοκρατικά χτυπήματα ένα απλό «κρίμα» είναι προτιμητέο από τις όποιες «ενδελεχείς» αναλύσεις κάνει ο κάθε άσχετος…

No related posts.