Η ποίηση για τους συντάκτες του ε.ΜΜΕ.ίς

Το ε.ΜΜΕ.ίς τιμά την 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, με συντάκτες του να ορίζουν την ποίηση όπως αυτοί την έχουν στο μυαλό τους!

Λευκοθέα Πανούσου: Με την ποίηση γνωρίζεις τον συναισθηματικό κόσμο του συγγραφέα, μοιράζεσαι σκέψεις και ανησυχίες του, αμφιταλαντεύεσαι για το τι μπορεί να σημαίνουν οι στίχοι του, σου ξυπνούν αναμνήσεις και σου διεγείρεται η φαντασία.

Χριστίνα Ταρταμπούκα: Ποίηση είναι ένα μέσο έκφρασης συναισθημάτων και σκέψεων, ένα είδος εσωτερικής αναζήτησης. Ο κάθε ποιητής μέσα από τα έργα του προσπαθεί να αποτυπώσει την ίδια του τη ζωή, τα βιώματά του, ώστε αυτά να μείνουν αλώβητα στον χρόνο και να αποτελέσουν ένα καταφύγιο για τους αναγνώστες. Για τον ίδιο τον αναγνώστη η ποίηση λειτουργεί σαν όαση μέσα στο χάος της καθημερινότητας, βοηθώντας τον να ξεφύγει από τη μίζερη -πολλές φορές- πραγματικότητά του και να ταξιδέψει εκεί που πραγματικά θα ήθελε να είναι.

Χριστίνα Καραδήμου: Ακούγοντας ότι σε κάποιον αρέσει η ποίηση κατευθείαν βιάζεσαι να του φορτώσεις την ταμπέλα «κουλτουριάρης». Η ποίηση είναι για όλους, είναι έκφραση, έμπνευση και λύτρωση, και όταν τη διαβάζεις και όταν γράφεις εσύ ο ίδιος. Ακόμα πιο όμορφο για μένα είναι να βλέπω στιχάκια ποιημάτων γραμμένα σε τοίχους.

Ελισάβετ Κοκωνίδου: Η ποίηση είναι μορφή έκφρασης. Κάθε άνθρωπος, εξωτερικεύοντας ένα συναίσθημά του, ποιεί τον λόγο του και αποτυπώνει τις σκέψεις του. Κάθε ον με ψυχή είναι σε αυτόν τον κόσμο ένας μικρός ποιητής. Και κάθε γνωστό ή διάσημο ποίημα ανήκει στον καθένα μας, καθώς αποτυπώνουμε σε αυτό βιώματά μας .Feel free and be the poet in your life!

Δήμητρα Φουρκαλίδου: “Only one thing can make a soul complete, and that thing is love”… for poetry.

Βασίλης Μαυρόπουλος: Η άμυνα man to man που έπαιζε η Εθνική Ελλάδας του Ότο Ρεχάγκελ στο Euro 2004, το τρίτο αμυντικό χαφ που γινόταν ο Ολιβιέ Σορλέν -συγκλίνοντας από τα αριστερά- στον Π.Α.Ο.Κ. του Φερνάντο Σάντος, το 4-3-3 της Μπαρτσελόνα, με τους “MSN” στην επίθεση, και ένα τρίποντο του Στέφεν Κάρι από το κέντρο του γηπέδου… Όλα αυτά είναι ποίηση!

Ελένη Σκρίμπα: Είναι ένας τρόπος έκφρασης χωρίς να χρησιμοποιείς πολλά λόγια παρα μόνο δύο-τρεις στροφές και έχεις πει ό,τι θέλεις. Μια αφαιρετική μορφή τέχνης και έκφρασης. Συμφωνώ απόλυτα με τον μεγάλο ζωγράφο Ντελακρουά που έλεγε πως δεν υπάρχει Τέχνη χωρίς Ποίηση.

No related posts.