Ν.Ο.Ε: Η καλλιτεχνική εξέλιξη της νέας γενιάς σε χιπ-χοπ συναυλίες

Ο Ν.Ο.Ε. χάρισε υπέροχες στιγμές διασκέδασης στο χιπ-χοπ κοινό της Θεσσαλονίκης, που τον υποδέχτηκε με πάθος και αγάπη στην πρώτη του περιοδεία. Ο νεαρός καλλιτέχνης απογείωσε όσους τον παρακολούθησαν το Σάββατο 19/03 στη Θεσσαλονίκη και εισήγαγε ένα νέο τρόπο συναυλιακής παρουσίας στο ελληνικό χιπ-χοπ.

Νόημα, Όραμα, Εξέλιξη, το τρίπτυχο που απαρτίζει τον καλλιτεχνικό χαρακτήρα του Βασίλειου Στρατή από τα νοτιοανατολικά προάστια της Αττικής. Η πρώτη περιοδεία ενός πολλά υποσχόμενου ράπερ είναι πλέον γεγονός. Ο Ν.Ο.Ε. είχε στο πλευρό του υπέροχους guest καλλιτέχνες, όπως ο Gio Melody, ο Raf και ο Mpelafon. Το παιδί από την Τερψιθέα που δάκρυσε από συγκίνηση στην παρουσίαση της «Πλημμοίρας» στη Θεσσαλονίκη είναι εδώ για να εισάγει έναν δικό του τρόπο μουσικής διασκέδασης. Τον παρακολουθήσαμε σε μία εξαιρετική συναυλία που διοργανώθηκε με την βοήθεια της Dynasty Group, γεμάτη θετική ενέργεια, μεταδοτικότητα και διαδραστικότητα.

Η θετική ενέργεια ήταν εκεί σε κάθε στιγμή που έβλεπες το χαμόγελο ενός ανθρώπου που μόλις πέτυχε το όνειρο του. Ο Ν.Ο.Ε. κατάφερε να ξεφύγει από τις λεγόμενες «κόντρες» των Mc’s απαντώντας στους επικριτές του με χιούμορ και κομμάτια γεμάτα ευτυχία. Ήταν απολαυστικός για περίπου τρεις ώρες καθώς ξεπέρασε και το προκαθορισμένο πρόγραμμα του για να χαρεί λίγο παραπάνω με το κοινό της συμπρωτεύουσας. Πέρασε ένα μήνυμα θετικότητας και καταπολέμησε τη μιζέρια που έχει επισκιάσει τη σύγχρονη ζωή του μέσου Έλληνα εξαιτίας των σημερινών κοινωνικών προβλημάτων.

Η μεταδοτικότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι τρομερή. Παθιάζεται υπερβολικά με κάθε του κομμάτι και σίγουρα μπορείς να αγαπήσεις περισσότερο τα τραγούδια του στις συναυλίες. Ο κόσμος αγκάλιασε το πάθος του συγκεκριμένου ράπερ και έγινε ένα με την ενέργεια του. Το κοινό ήταν καθηλωμένο καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της συναυλίας και απόλυτα συγχρονισμένο με τη μουσική υπόκρουση της μαεστρίας του Dj Silence.

Η διαδραστικότητα όμως είναι το βασικότερο στοιχείο που απογειώνει τη live εμφάνιση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη. Δεν κάνει απλώς μία συναυλία παρουσιάζοντας τη δουλειά του. Όσοι είχαμε την τύχη να τον παρακολουθήσουμε από κοντά καταλάβαμε πως είναι ένας ευφυέστατος showman. Οι παύσεις ανάμεσα στα κομμάτια για να ειπωθεί κάποιο αστείο, για να δοθεί ο λόγος σε ανθρώπους από το κοινό, για να γίνει κουβέντα αλληλεπίδρασης με τον κόσμο είναι μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη διαδραστικότητα του Ν.Ο.Ε. Ο Αθηναίος ράπερ δε δίστασε να βουτήξει αρκετές φορές στο κοινό κατά την διάρκεια της συναυλίας και όπως είναι φυσικό παραλίγο να είχαμε και ατύχημα, το οποίο όμως αποφεύχθηκε και η διαδικασία αντιμετωπίστηκε με αυτοσαρκαστικό χιούμορ. Επίσης ο Ν.Ο.Ε. μοίραζε στο κοινό μπλούζες, καπέλα, CDs και γενικότερα πράγματα που συνάδουν με την ίδια του την ζωή.

Ο κόσμος με όλα αυτά ένιωσε την έννοια της συμμετοχικότητας και τον διακαή πόθο κάθε θαυμαστή, να βρίσκεται όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στον καλλιτέχνη. Παράλληλα ο Ν.Ο.Ε. πετούσε συνεχώς νερό στο κοινό το οποίο είχε ζεσταθεί από τα κομμάτια και τον πανζουρλισμό και πραγματικά το μπουγέλο ήταν κάτι που το είχε ανάγκη.

Το συμπέρασμα το οποίο εξάγουμε, όσο αφορά στη διαδραστικότητα που υπάρχει στις συναυλίες του συγκεκριμένου καλλιτέχνη, είναι πως έχει διακριτά τα στοιχεία ενός performer που διασκεδάζει το κοινό του, όπως, λόγου χάρη, ο Τζίμης Πανούσης. Σπάει δηλαδή το κλασικό πρότυπο μίας μουσικής συναυλίας και γίνεται ένα ανεξέλεγκτο show διασκέδασης.

Σίγουρα, ο Ν.Ο.Ε. αποσπά ένα θετικό πρόσημο ανερχόμενου ράπερ επιτυγχάνοντας τον σκοπό του. Κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα με «πράξεις, ιδρώτα και αίμα», όπως αναφέρει ο ίδιος στην τελευταία και πιο επιτυχημένη μουσική δουλειά του, την «Πλημμοίρα».

No related posts.