Ανοιχτή επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή

Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Ονομάζομαι Βασίλης Μαυρόπουλος και είμαι μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, γράφω αυτήν την επιστολή όχι με την ιδιότητα του δημοσιογράφου αλλά, πρωτίστως, με εκείνη του ανθρώπου που αγαπά τα σπορ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, κ. Υφυπουργέ, έχετε μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων φιλάθλων, με τις αλλαγές που επιδιώκετε να φέρετε στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ζήτημα της βίας στα γήπεδα αλλά και ένας καθαρός αθλητισμός, χωρίς αδικίες και… εγκληματικές οργανώσεις, είναι θέματα που μπήκαν στην ατζέντα σας από την πρώτη στιγμή. Δε διστάσατε να κάνετε λόγο ακόμη και για ποδοσφαιρικό “Grexit”, σε περίπτωση που F.I.F.A. και U.E.F.A. δε δέχονταν να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η σηψαιμική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Τελικά, ακολουθώντας τη διαπραγματευτική λογική, πετύχατε μία win-win λύση, αφού αφενός μεν, αποφεύχθηκε το “Grexit”, αφετέρου δε, περάσατε το άρθρο που θέλατε για τους τακτικούς δικαστές στην Ε.Π.Ο. (Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία).

Σ’ όλη αυτήν την πορεία, θα αντιληφθήκατε, φαντάζομαι, ότι δεν είναι λίγοι οι… καλοθελητές που δεν επιθυμούν την κάθαρση στον ελληνικό αθλητισμό, γιατί αν αυτή επέλθει, θα τους ξεβολέψει. Και αναφέρομαι, κυρίως, στην Ε.Π.Ο. κ. Κοντονή, πολλά μέλη της οποίας είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξετάζεται από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, κ. Γιώργο Ανδρεάδη. Πολύ σωστά, εξάλλου, νίψατε τας χείρας σας και είπατε ότι στο εξής δε θα ευθύνεστε εσείς για ενδεχόμενο αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πολύ σωστά, διότι η ευθύνη θα βαραίνει τους ανθρώπους της Ε.Π.Ο…

Με μεγάλη μου χαρά, αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, διαβάζω για την επιχείρηση σκούπα που κάνατε πριν από μερικές ημέρες στους συνδέσμους των ομάδων και θα ήθελα, μάλιστα, ανάλογες ενέργειες να επαναληφθούν και στο μέλλον. Ψυχικά διαταραγμένοι οπαδοί υπάρχουν παντού, σε «κόκκινους», «πράσινους», «κιτρινόμαυρους» και «ασπρόμαυρους» και είναι χρέος της Πολιτείας να τους δείξει ότι δεν έχουν θέση στον αθλητισμό. Επειδή, όμως, όπως ξέρετε, η βία, κάποιες φορές, έχει και βαθύτερα αίτια, σας καλώ να μην κάνετε ούτε μισό βήμα πίσω και όταν το καλοκαίρι επανέλθετε με νέες διατάξεις για το αθλητικό νομοσχέδιο, να περάσετε και αυτήν που θα λέει ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δε θα εκλέγεται με τις ψήφους των 55 ενώσεων της Ελλάδας, αλλά με τις ψήφους των αθλητικών σωματείων. Έτσι, το εκλογικό σώμα θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί.

Ρίξτε μία ματιά και στο μπάσκετ, κ. Κοντονή, εκεί όπου ο… απλός οπαδός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δρα αυθαίρετα, αγνοώντας τους νόμους και προκαλώντας το αίσθημα της κοινής γνώμης. Σίγουρα, ακούσατε το ηχητικό απόσπασμα από τα αποδυτήρια του Ο.Α.Κ.Α. στον πρόσφατο αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεν είναι, βέβαια, ξεκάθαρο το ποιος ακούγεται, τα όσα, όμως, λέει, όποιος και αν είναι, μόνο ως εμετικά μπορούν να χαρακτηριστούν.

Να είστε έτοιμος για όλα και να μην παραξενευτείτε, αν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που στην πλειοψηφία τους είναι τώρα μαζί σας και ευαγγελίζονται την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, αντιδράσουν όταν στρέψετε την προσοχή σας στο μπάσκετ. Να θυμάστε ότι πολλοί απ’ αυτούς αγαπούν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, όπως αγαπούν πολλοί από τους οπαδούς του Ολυμπιακού τον Βαγγέλη Μαρινάκη και όπως ακριβώς εκείνοι δε δέχονται ότι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός συχνά αδικεί άλλες ομάδες για να κερδίσει παιχνίδια στα οποία δεν αξίζει τη νίκη, έτσι και αυτοί δε δέχονται ότι κάτι αντίστοιχο κάνει και ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Ελάχιστοι, στη χώρα μας, αγαπούν τον αθλητισμό. Ταπεινή μου άποψη είναι πως ένας μεγάλος αριθμός όσων θέλουν να… ρίξουν τον Μαρινάκη από την «εξουσία» του ελληνικού ποδοσφαίρου, στην πραγματικότητα δεν το επιθυμούν επειδή απεχθάνονται τις πρακτικές που ακολουθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά ακριβώς γιατί είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού και όχι της δικής τους ομάδας. Ο Γιαννακόπουλος, επί παραδείγματι, στο μπάσκετ αποθεώνεται…

Να το έχετε αυτό υπόψιν σας, κ. Υφυπουργέ, γιατί ακόμη και αν ο Μαρινάκης αποχωρήσει από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας, είναι πολύ πιθανό ο x επόμενος που θα έρθει και που τώρα κάνει σημαία του την ισονομία, να κάνει τα ίδια ή ακόμη χειρότερα.

Έχετε την αμέριστη στήριξη μου και λογικά και όλων των υγιώς σκεπτόμενων Ελλήνων φιλάθλων. Κλείστε τα αυτιά σας στους πάντες, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και συνεχίστε το έργο σας.

Μετά τιμής,
ο φίλαθλος Βασίλης Μαυρόπουλος

No related posts.