«Φασίζεις», Έλληνα, και είσαι ρατσιστής…

Ζεις, Έλληνα, σε μία φασίζουσα και ρατσιστική χώρα, γεγονός που είναι πολύ δυσάρεστο, γιατί ο ρατσισμός δε θα έπρεπε να έχει θέση στον σύγχρονο κόσμο. Δε θα έπρεπε καν να υφίσταται ως θέμα και η λέξη διαφορετικότητα δε θα έπρεπε καν να χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει ανθρώπους.

Ρατσισμός ήταν αυτό που δολοφόνησε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και μην ακούς που λένε ότι ήταν αυτοκτονία, δολοφονία ήταν. Και ας μην αποδειχθεί ποτέ ηθική αυτουργία και ας μην μπουν ποτέ οι πραγματικοί ένοχοι στη φυλακή. Ξέρεις, αυτοί που τον τραμπούκισαν, Έλληνα, αυτοί που τον ανάγκασαν να γίνει αυτόχειρας. Και μετά, χωρίς καθόλου τύψεις συνείδησης, ανέβασαν ένα εμετικό κείμενο σε blog, όπου λοιδορούσαν ένα νεκρό παιδί για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Ξέρεις, όμως, κάτι, Έλληνα; Ζεις σε μία κοινωνία που έχει νομιμοποιήσει τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει για συγκυβερνήτη του τον Πάνο Καμμένο, που στις πρόσφατες εκλογές συνεργάστηκε με τον Νίκο Νικολόπουλο. Ξέρεις ποιος είναι ο Νίκος Νικολόπουλος; Αυτός που έχει χαρακτηρίσει «π@@σταριό» τον πρόεδρο του Λουξεμβούργου επειδή είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Πάνος Καμμένος ξέρεις ποιος είναι, Έλληνα; Είναι αυτός που απείλησε να κάνει την Ευρώπη Κούγκι. Αυτοπυρπολισμός και έτσι… Είναι ο συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα. Αυτός που πιστεύει, λίγο-πολύ, ότι όλη η Ευρώπη είναι εχθρός της Ελλάδας και έρμαιο μίας διαχρονικά ναζιστικής Γερμανίας. Και θέλει, λέει, η πεποίθηση αυτή να διδάσκεται στα σχολεία, σε παιδιά δημοτικού. Δεν τον νοιάζει αν θα καλλιεργήσει το μίσος στο εύπλαστο μυαλό τους. Οι Ευρωπαίοι είναι βάρβαροι, τέλος! Κάτι σαν το «πας μη Έλλην βάρβαρος» των Αρχαίων, σκέψου.

Ο συγκυβερνήτης του ελληνικού κράτους και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Έλληνα, θα βάλει, λέει, δημοτικά να παίζουν και θα έχει χορούς μετά τις στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Πράγμα ανάλογο, δηλαδή, με αυτό που έκανε και ο Γεώργιος Παπάδοπουλος στην περίοδο της Χούντας.

«Φασίζεις», λοιπόν, Έλληνα και είσαι ρατσιστής. Ίσως να μη φταις εσύ. Γεννήθηκες σε μία κοινωνία που διδάσκει ότι στις φλέβες σου κυλάει ίδιο αίμα με αυτό του Σωκράτη, του Αριστοτέλη, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεχνώντας ότι από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν δύο αυτοκρατορίες, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η γλώσσα και η τοποθεσία είναι η ίδια, κανείς δεν αντιλέγει σ’ αυτό. Όμως, συγγένεια αίματος; Πώς γίνεται να υπάρχει συγγένεια αίματος;

Ίσως να μη φταις εσύ, Έλληνα, διότι συνεχώς σου διδάσκουν για το πόσο υπερτέλειοι είναι οι Έλληνες ανά τους αιώνες και για τους κακούς τους ξένους που όλο θέλουν να καταπατούν την εθνική σου κυριαρχία. Ίσως να μη φταις, τέλος, γιατί θυμάσαι τον γονέα σου να σου λέει ότι «θα έρθει ο γιούφτος να σε πάρει, αν δε φας το φαΐ σου». Και σου εντυπώθηκε πια στο υποσυνείδητο ότι ο γιούφτος, ξέρεις, ο ξένος που βλέπεις στον δρόμο, είναι κακός.

«Φασίζεις», Έλληνα, όπως και να ‘χει, και είσαι ρατσιστής. Δε χρειαζόταν η ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη για να το δεις. Θα έπρεπε να το υποψιάζεσαι εδώ και πολύ καιρό που επιμένεις να βάζεις τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Θα πεις ότι εσύ δεν είσαι έτσι και θα έχεις δίκιο. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί άλλοι που είναι έτσι και αυτό τελικά είναι και το δυστύχημα για την Ελλάδα…

No related posts.