Μετεγγραφές φοιτητών: Δρόμος μετ’ εμποδίων

Σε αναμονή βρίσκονται οι πρωτοετείς φοιτητές στη Θεσσαλονίκη μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τα μαθήματα στην πόλη κατοικίας τους και όχι στην πόλη εισαγωγής τους λόγω οικονομικών δυσκολιών.

«Η μετεγγραφή βοηθά εμάς τους πολυτέκνους που δεν έχουμε την οικονομική άνεση να σπουδάσουμε σε άλλη πόλη» αναφέρει ο πρωτοετής φοιτητής Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, Στέλιος Γαβριηλίδης, που επιθυμεί να μετεγγραφεί στη Θεσσαλονίκη.

Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της αντίστοιχης σχολής στη Θεσσαλονίκη, να εξεταστούν και να τους αναγνωριστούν τα μαθήματα στο επόμενο εξάμηνο. Έτσι, δε θα χρειαστεί να μετακινηθούν στη σχολή εισαγωγής τους και θα μειωθούν τα έξοδα για την οικογένειά τους.

Δεν μπορούμε, όμως, να παραβλέψουμε την αρνητική πλευρά του θέματος: «Οι μεταγραφές δημιουργούν πρόβλημα συνωστισμού στα αμφιθέατρα, οπότε συχνά παραμένουμε όρθιοι ή καθόμαστε στα σκαλιά», τονίζει χαρακτηριστικά η πρωτοετής φοιτήτρια Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Κόρινθο, Αναστασία Δουλάμη, που επιθυμεί να μετεγγραφεί στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του νόμου είναι να διευκολύνει τους φοιτητές και τις οικογένειες τους. Παρόλα αυτά, δίνεται προτεραιότητα σε κοινωνικά παρά σε οικονομικά κριτήρια. Έτσι, ενδέχεται φοιτητές με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα να χάσουν τη θέση, διότι θα δοθεί σε κάποιον που δεν του αξίζει.

No related posts.