Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΜΑΪΟΣ 2018

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα by Akis Petretzikis

Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Βαθμός δυσκολίας: 1

Υλικά

  • 200 γρ. ζαμπόν σε κομμάτι
  • 300 γρ. mix τυριών τριμμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 ντομάτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • πιπέρι
  • 650 γρ. ζύμη κουρού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και την τσίλι ψιλοκομμένη.
  • Κόβουμε την ντομάτα στη μέση, εγκάρσια. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει όλη η υγρασία της και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Τη βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο κουρού σε ένα ταψί 32×25 εκ.
  • Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, πιέζουμε περιμετρικά τις άκρες και τις γυρίζουμε προς τα μέσα για να δημιουργήσουμε τον κόθρο.
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

 

*Αναδημοσίευση από akispetretzikis.com