Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Αλμυρό κέικ-ψωμί με ζαμπόν και τυρί

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα περίπου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. φέτα
  • 300 γρ. παριζάκι ή ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 3 αυγά
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

  • Ρίχνετε σε ένα μπολ το παριζάκι ή το ζαμπόν και τη φέτα κομματιασμένη και ανακατεύετε τα υλικά με τα χέρια. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε και πάλι όλα τα στέρεα υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  • Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα συνεχίζοντας το ελαφρύ ανακάτεμα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και λίγο αλατοπίπερο. Ενσωματώνετε και τα χτυπημένα αυγά στη ζύμη τυριού-αλλαντικών ανακατεύοντας για λίγη ώρα το μείγμα να ενσωματωθούν πλήρως και τα αυγά.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (35 εκ.) που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο και αλευρώσει καλά. Ψήνετε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 50′ ή 60′ ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνετε 10′ να κρυώσει λίγο το κέικ-ψωμί πριν το κόψετε.

Πηγή: icookgreek.com