Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021

Σπιτική Λεμονάδα

Υλικά

  • 500 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη.
  • Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει βράση, να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  • Βράζουμε για 2 λεπτά και δεν ανακατεύουμε το σιρόπι από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στίβουμε τα φρέσκα λεμόνια και σουρώνουμε τον φυσικό χυμό λεμονιού σε ψιλή σίτα.
  • Ρίχνουμε τον φυσικό χυμό από φρέσκο λεμόνι μέσα στο κρύο πλέον σιρόπι.
  • Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μήνες.
  • Για να σερβίρουμε κάθε στιγμή, πρέπει να την αραιώσουμε με κρύο νερό ή ανθρακούχο νερό.
  • Πριν σερβίρουμε, όμως, ανακινούμε το μπουκάλι.
  • Την αραιώνουμε 1:2. Βάζουμε σε ποτήρι του νερού 1/3 συμπυκνωμένη λεμονάδα και συμπληρώνουμε με 2/3 παγωμένο νερό.
  • Ανακατεύουμε, προσθέτουμε παγάκια και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

*Αναδημοσίευση από argiro.gr.