Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Ζυμαρικά με ψητές ντομάτες και κατσικίσιο τυρί

Οι ψημένες ντομάτες δίνουν έντονη γεύση σε μια μακαρονάδα που ετοιμάζεται εύκολα και είναι το ίδιο νόστιμη ζεστή ή κρύα.

Υλικά για 4 άτομα
400 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
400 γρ. ντοματίνια
2 μεγάλες ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
300 γρ. κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
-Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα ταψάκι, βάζουμε τα σκόρδα ολόκληρα με τη φλούδα τους και το θυμάρι και ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
-Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες τα ζυμαρικά θα είναι έτοιμα.
-Τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε με τις ψημένες ντομάτες. Συμπληρώνουμε με μία κουταλιά μαλακό κατσικίσιο τυρί.