Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018

Κυρίως πιάτο – μακαρονάδα με σκόρδο και σουσάμι

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτο
  • 5 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)
  • 5 κουτ. σούπας λάδι
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο χωρίς λιπαρή ουσία (μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη μαυρίσει)
  • μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

  • Tρίβουμε το ψημένο σουσάμι στο μούλτι, να γίνει σαν σκόνη.
  • Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε το χοντρό αλάτι και 1 κουτ. γλυκού από το μετρημένο λάδι.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Οταν βράσουν, αλλά όχι να παραβράσουν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατεύουμε και τα σουρώνουμε.
  • Βάζουμε στο τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι να κάψει και τότε ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε γρήγορα να μην καεί, αλλά μόνο να πάρει ωραίο ξανθό χρώμα, και το αδειάζουμε στα μακαρόνια.
  • Ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα.
  • Πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι και μαύρο πιπέρι.
  • Συνοδεύουμε αυτήν τη μακαρονάδα με σαλάτα από σγουρό μαρούλι, ρόκα, κρεμμυδάκια και μπόλικο άνηθο.Τρομερή μακαρονάδα στη στιγμή με περίσσια γεύση και φυσικά πλούσιο άρωμα.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και λεμόνι

Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρη λιπαρών
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 λεμόνι μικρό, χυμό και ξύσμα
  • μπισκότα digestive αλεσμένα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί, το ζαχαρούχο και το ξύσμα, μέχρι η κρέμα μας να είναι ομοιογενής.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τον χυμό λεμόνι για να ελέγξουμε το πόσο ξινό το θέλουμε (μπορεί να μη χρησιμοποιήσουμε όλο τον χυμό).
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και βάζουμε απο μία κουταλια στο ποτήρι ή μπωλ μας.
  • Συμπληρώνουμε με 1-2 κουταλιές κρέμα και πάλι μπισκότο και τελειώνουμε με κρέμα.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο να σφήξει για 1-2 ώρες.
  • Γαρνίρουμε με ό,τι έχουμε.

Πηγή: cookpad.com