Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

 

Κοτόπουλο με ρύζι

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτια κοτόπουλο
  • 7-8 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • φλούδες από 1 λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια από το κοτόπουλο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Σοτάρουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
  • Σβήνουμε με τον χυμό από 1 λεμόνι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα ταψί 34 εκ. βάζουμε το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο σε κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, τον ζωμό τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι και τα μπούτια από το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε 50-60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

*Αναδημοσίευση από akispetretzikis.com