Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Ριγκατόνι με τυριά, ζαμπόν και κρέμα στο φούρνο

Υλικά
500 γρ. ριγκατόνι (ή πένες)
250 γρ. τριμμένο κασέρι
250 γρ. τριμμένο γκούντα
200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε τρεις χοντρές φέτες
500 γρ. κρέμα γάλακτος (κάνει και η light)
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
-Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε ενώ “κρατάνε” ακόμα (al dente).
-Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C.
-Κόβουμε τις φέτες του ζαμπόν σε κυβάκια.
-Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά.
-Τα ανακατεύουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος, το ζαμπόν και τα μισά τυριά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-Τα ισιώνουμε από πάνω, ρίχνουμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
-Τα ψήνουμε στο φούρνο γιά 30′ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να λυώσει το τυρί.

tips: μπορούμε να προσθέσουμε και σωταρισμένα μανιτάρια.

Πηγή: athinorama.gr