Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Εύκολα τυροπιτάκια με τη χρήση παγοκύστης

της Σίσσυς Δημητρακίδου

 

Υλικά

  • Έτοιμη σφολιάτα
  • Τριμμένο gouda
  • Μοτσαρέλα
  • Σάλτσα τομάτας
  • Μπέικον
  • 1 αβγό

 

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε πάνω στην παγοκύστη ένα κομμάτι σφολιάτας ίσα ίσα για να την καλύψει και λίγο παραπάνω.
  • Με τον δείκτη μας, πιέζουμε την σφολιάτα για να «κάτσει» μέσα στην θήκη και να δημιουργηθεί χώρος για τη γέμιση.
  • Βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας σε κάθε θήκη με τη σειρά και τελευταία προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας.
  • Τέλος, αλείφουμε με αβγό τη σφολιάτα, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι σφολιάτας αντίστοιχο με το πρώτο και πιέζουμε τις άκρες τους για να κολλήσουν.
  • Πολύ απαλά, περνάμε με έναν πλάστη από πάνω για να κολλήσουν καλά οι άκρες και να κάτσει καλά η γέμιση.
  • Κόβουμε όση σφολιάτα περισσεύει γύρω-γύρω και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την παγοκύστη για να βγουν τα τυροπιτάκια.
  • Με ένα μαχαίρι ή τροχό, τα κόβουμε ακριβώς στο σχήμα της θήκης.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αβγό και προσθέτουμε λίγη ρίγανη κατά προτίμηση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) για 25 λεπτά.