Μοιρασου το!

συνταγή του μήνα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

Τάρτα σοκολάτα με σύκα

Ξέρουμε όλοι πόσο πολύ μας αρέσουν τα εύκολα γλυκά. Όταν αυτή η τάρτα βγει στο τραπέζι κανείς δε χρειάζεται να ξέρει πόσο εύκολα έγινε.

Υλικά για μία φόρμα 25 εκ ή 12 μερίδες

Για την τάρτα

  • 200 γρ. ξερά σύκα
  • 200 γρ. ζεστό νερό
  • 100 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. καρύδια

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 100 γρ. γάλα φρέσκο ελαφρύ 1,5 %
  • 80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • 8 σύκα σε φέτες

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την τάρτα. Κόβουμε τα ξερά σύκα στα τέσσερα. Τα αφήνουμε στο ζεστό νερό για 30΄μέχρι να μαλακώσουν. Αλέθουμε τη βρώμη και τα καρύδια. Αλέθουμε τα σύκα και ανακατεύουμε με τη βρώμη και τα καρύδια.
  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα και τη στρώνουμε με τα δάχτυλα καλά. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το γάλα να βράσει. Αδειάζουμε το γάλα πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας στην τάρτα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε με φρέσκα σύκα.

Διατροφική αξία

Ενέργεια: 2947,75 kcal, Πρωτεΐνη: 45,85 γρ., Λίπη: 138,69 γρ., Κορεσμένα λίπη: 51,05 γρ., Υδατάνθρακες: 435,27 γρ., Φυτική ίνα: 66,33 γρ.

*αναδημοσίευση από drbenefits.wordpress.com.