1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και σήμερα, 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- ενημέρωση στην περιοχή της Καμάρας, με σκοπό την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την νόσο του AIDS.

Φοιτητές της Ιατρικής και μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee) ανέλαβαν να μοιράσουν στους περαστικούς ενημερωτικά φυλλάδια και προφυλακτικά, καθώς και την ευκαιρία να εξεταστούν στα ειδικά κέντρα αναφοράς που βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους, όπως και στην σχολή Ιατρικής του ΑΠΘ.

«Η εξέταση είναι ανώνυμη και γίνεται με δείγμα σάλιου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να βγουν. Παρόλ’ αυτά, δεν είναι απόλυτα αξιόπιστη, γι’ αυτό καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να υποβληθούν και σε πιο εξειδικευμένες εξετάσεις», επισημαίνει η Μυρσίνη Κοπάνου, φοιτήτρια Ιατρικής.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων του Aids στην Ελλάδα, και αυτό εν μέρει οφείλεται στην ελλειπή ενημέρωση των πολιτών. Λόγω της φύσης του ιού, η πρόληψη και τα μέτρα προστασίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, ενώ η παράλειψη των παραπάνω μπορεί να αποβεί μοιραία. Όπως τόνισε και η Κωνσταντίνα Κοφίτσα, μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης HelMSIC, «στόχος της σημερινής συγκέντρωσης είναι να ενημερωθούν οι νέοι για τον ιό και για τους τρόπους που μπορούν να προστατευθούν από αυτόν», με απώτερο σκοπό να καλλιεργηθεί η έννοια της πρόληψης και να μπει ένα τέλος στην μετάδοση της νόσου.

No related posts.