Οι πάπιες επέστρεψαν!

Το θρυλικό βιντεοπαιχνίδι Ducktales επιστρέφει σε μια ανανεωμένη εκδοχή από την Capcom και την Disney Interactive Studios υποσχόμενο κυρίως ρετρό συγκινήσεις.

Το 1989 η Capcom και η Disney πήραν τη μεγάλη απόφαση να μεταφέρουν στη παιχνιδοκονσόλα NES την τηλεοπτική σειρά «Παπιοπεριπέτειες», που έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα στο «Μεγάλο Κανάλι»(MEGA) στο Disney Club. Μετά από περίπου δύο δεκαετίες οι δύο συνεργάτες βοηθούμενοι και από την WayForward αποφάσισαν ότι έπρεπε να φέρουν ξανά στις οθόνες το παιχνίδι που σημάδεψε εκείνη τη δεκαετία. Ο νέος τίτλος του είναι «Ducktales Remastered», κυκλοφόρησε σε όλες τις κονσόλες στις 20 Αυγούστου φέτος και υπόσχεται άπλετη διασκέδαση.

Τα επίπεδα είναι σχεδόν ίδια με την παλιά έκδοση. Ωστόσο, οι δημιουργοί έχουν φροντίσει να προσθέσουν και διάφορα μυστικά δωμάτια, αλλά και ουσιαστικά δύο νέες πίστες ώστε να υπάρχει εν τέλει ένα πιο θελκτικό αποτέλεσμα. Η ιστορία είναι η γνωστή: «Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ φτάνει στο θησαυροφυλάκιό του και έντρομος βλέπει τους Μουργόλυκους να το καταλαμβάνουν. Αμέσως,  διαβαίνει την είσοδο και ξεκινάει να τους ξεπαστρεύει. Στο τέλος της πίστας, που αποτελεί το tutorial, θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ έναν Μουργόλυκο με στρατιωτικό κράνος. Αφού τον νικήσει, βρίσκει έναν χάρτη ο οποίος υποδεικνύει στον παίκτη που βρίσκονται πέντε σπουδαίοι θησαυροί. Έτσι, ο φιλάργυρος Σκωτσέζος ξεκινάει την αναζήτησή του».

Κάθε επίπεδο κρύβει και τον δικό του θησαυρό. Στον Αμαζόνιο θα κλιθείτε να βρείτε το σκήπτρο του βασιλιά των Ίνκας, στα Ιμαλάια το στέμμα του θρυλικού Τζένγκινς Χαν, στην Τρανσυλβανία το πολύτιμο νόμισμα του Κόμη Ντράκουλα Ντακ, στο Φεγγάρι, το  κίτρινο τυρί που χαρίζει νιότη και τέλος, στα Αφρικανικά ορυχεία, το τεράστιο διαμάντι του κέντρου της Γης.

Εσείς παίζετε μόνο ως  Σκρουτζ Μακ Ντακ και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού βλέπετε να παρελαύνουν σημαντικοί χαρακτήρες του Καρλ Μπαρκς, αλλά και του Ντον Ρόσα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Χρυσοκούκης, αλλά και η σατανική Μάτζικα Ντε Σπελ. Παράλληλα, στο πλευρό σας θα βρεθούν τα τρία ανίψια του Ντόναλντ Ντακ, ο κουφιοκέφαλος Λάντσπαντ, η κυρία Μπίκλεϋ, ο Φέντον, ο Κύρο Γρανάζης και πολλοί άλλοι!

Το μοναδικό σας όπλο είναι η μαγκούρα του ήρωά σας με την οποία πατάτε τους εχθρούς σας. Ωστόσο, πρέπει να προσέχετε γιατί μια λάθος κίνηση, δηλαδή να ακουμπήσετε απλά έναν εχθρό, θα σας στερήσει μια καρδιά ή μισή αν παίζετε στο easy mode. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι, αν ο τσιγκούνης πάπιος πέσει στο νερό, σε χαράδρα κτλ, πεθαίνει ασχέτως με το πόσες καρδιές έχετε. Επίσης, δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε το παιχνίδι όποτε θέλετε. Οι καρδιές είναι οι ζωές του Μακ Ντακ και μπορούν να αυξηθούν αν βρείτε τους απαραίτητους θησαυρούς στα μυστικά δωμάτια. Τα μοναδικά πλάσματα που δεν μπορούν να πεθάνουν από τη θανατηφόρα μαγκούρα σας είναι τα φαντάσματα στην Τρανσυλβανία.

Αφού πάρετε τους πέντε θρυλικούς θησαυρούς, τότε θα ενεργοποιηθεί το τελευταίο επίπεδο όπου θα αντιμετωπίσετε το καταχθόνιο σχέδιο της Μάτζικα Ντε Σπελ και του Χρυσοκούκη. Αυτή η πίστα δεν υπήρχε στην πρωταρχική έκδοση του βιντεοπαιχνιδιού.

Το αξιοσημείωτο στο Ducktales Remastered, είναι ότι τα γραφικά του είναι 3-D, αλλά βρίθουν από σκηνικά και τους χαρακτήρες που έχουν σχεδιαστεί στο χέρι. Με άλλα λόγια είναι σαν να παρακολουθείτε μια κανονική σειρά κινούμενων σχεδίων. Επιπλέον, οι φωνές είναι ξανά από το παλιό κάστινγκ, αφού οι ιθύνοντες των εταιρειών συμφώνησαν στην επιστροφή όλων των παλιών ιστορικών φωνών. Η φωνή του πρωταγωνιστή ανήκει μάλιστα στον Alan Young, που έχει κλείσει τα ενενηκοστά τέταρτα χρόνια. Τέλος, η μουσική που κυριολεκτικά στόλιζε την πρώτη εκδοχή εξακολουθεί να παραμένει η ίδια και να μαγεύει τον gamer.

Το μοναδικό αρνητικό του Ducktales Remastered θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η μικρή του διάρκεια, αλλά και το γεγονός ότι η κίνηση με το φονικό μπαστούνι μερικές φορές δεν ανταποκρίνεται. Εδώ, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι ούτε τα extras που ξεκλειδώνεις όταν το τερματίσεις είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Εν ολίγοις, το συγκεκριμένο βιντεοπαιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των πολύ καλών remakes και αν εξαιρέσεις τις προαναφερόμενες αστοχίες μπορεί να χαρίσει άπλετη retro χαρά, αλλά και να διδάξει στους νεότερους gamers τις «Παπιοπεριπέτειες» και τη μεταφορά τους στην κονσόλα που άφησε το δικό της στίγμα πριν από δύο δεκαετίες.

Δείτε εδώ το trailer του παιχνιδιού.

No related posts.