“Sessions”: μια μπάντα γεμάτη υποσχέσεις…

Οι “SESSIONS” είναι ένα φρέσκο μουσικό συγκρότημα της pop-rock και έντεχνης μουσικής σκηνής που φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στις καρδιές του κοινού με τις ιδιαίτερες, μελωδικές δημιουργίες του. Δροσεροί και εναλλακτικοί, με μεγάλο πάθος και αγάπη για τη μουσική, οι Sessions σε κάθε τους εμφάνιση προσκαλούν το κοινό σ’ ένα μουσικό ταξίδι ανάμεικτων συναισθημάτων και γίνονται όλοι μαζί μια μεγάλη, ευχάριστη παρέα που μοιράζεται μελωδικές ανησυχίες. Είναι μια μπάντα της Θεσσαλονίκης, η οποία όμως αρκετές φορές έχει βρεθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, για να χαρίσει στο κοινό δικές της εμπνευσμένες μουσικές συνθέσεις, αλλά και αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών.

Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του 2007 από τον Δημήτρη Ματζίρη, με αφορμή μια συναυλία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Μούδρου (Λήμνος) τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Την αρχική σύνθεση την αποτελούσαν οι Δημήτρης Ματζίρης (κιθάρα-φωνή), Γιάννης Ευσταθιάδης (synth), Βαγγέλης Τουλουμτζίδης (μπάσο-φωνητικά) και Νάσος Παπαδόπουλος (τύμπανα). Αρχικά, δεν υπήρχε πρόθεση να συνεχιστεί η κοινή τους πορεία, αργότερα όμως εμφανίστηκαν κι άλλες ευκαιρίες παραστάσεων,με αποτέλεσμα οι μουσικοί να δέσουν μεταξύ τους και να αγαπήσουν την ιδέα των Sessions. Το όνομα αυτό χαρακτηρίζει ανά τον κόσμο τους ελεύθερους, ανεξάρτητους μουσικούς που δεν παίζουν ποτέ συγκεκριμένα σ’ ένα μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν και οι ίδιοι· τέσσερις ανεξάρτητοι μουσικοί που ενώθηκαν στην αρχή για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αλλά μετά έγιναν ιδέα. Μια ιδέα που αγαπήθηκε τόσο από το κοινό, όσο και από αυτούς τους ίδιους.

Η σύνθεση τροποποιήθηκε αρκετές φορές, έχοντας πάντα ως κεντρικό πυρήνα τον Δ.Ματζίρη, με σημαντικές αλλαγές τη συμμετοχή του Γιώργου Τσουμαρίδη (synth, Ιουλ.’08-Ιουλ.’09), του Νίκου Αθανασιάδη (τύμπανα, Ιαν.’09-Ιουλ.’09) και του Θέμη Μπασδέκη (ακουστική κιθάρα-φωνή, Ιουν.’09-Αυγ.’12). Από τον Δεκέμβριο του ’12, το σχήμα αποτελείται από τους Δημήτρη Ματζίρη (κιθάρα-φωνή), Δήμητρα Σιδερίδου (synth-φωνή), Ανέστη Λαδά (μπάσο – φωνητικά), Κώστα Βερβίτη (τύμπανα). Τον Απρίλιο του ’13 όμως, μη μπορώντας να ακολουθήσει τον πρόγραμμα των Sessions, ο Κώστας Βερβίτης αποχωρεί (μετά από 3 χρόνια συνεχούς παρουσίας) και την θέση του προσωρινά παίρνει ο Παύλος Θεοδωράκης.

Ο Δ. Ματζίρης, στην ερώτηση γιατί πέρασαν τόσα πρόσωπα από τους Sessions, χωρίς να παραμείνουν, απαντά: «Μα αυτό είναι οι Sessions! Κινούνται συνεχώς, δεν μπορούν να μένουν για πάντα σ’ ένα σημείο, ούτε καν σ’ ένα συγκρότημα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, έχουμε βρει πλέον τη μορφή μας και δε νομίζω να γίνουν άλλες αλλαγές. Έχουμε πια σταθεροποιηθεί…».

Ως προς την πορεία τους μέχρι τώρα, οι Sessions έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 100 συναυλίες κυρίως στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Βέροια, Κοζάνη κ.α.). Παράλληλα από το 2011 ηχογράφησαν και τα πρώτα κομμάτια τους που είναι διαθέσιμα στο youtube (”Για πάντα”, ”Βροχή” και ”Η δική μου αγκαλιά”, σε μουσική-ενορχήστρωση Δημήτρη Ματζίρη και στίχους Μακρίνας Σαββίδου, Κωνσταντίνου Μπασούρη και Σοφίας Κεχαγιά, αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το τραγούδι «Για πάντα», συμμετείχαν στον 3ο μουσικό διαγωνισμό τραγουδιού της  ιστοσελίδας musicheaven και πήραν την 8η θέση και το 3ο βραβείο, ανάμεσα σε 318 τραγούδια. Η διάκριση αυτή ήρθε για να δώσει άλλη τροπή στην πορεία του συγκροτήματος, καθώς το βραβείο που θα λάβει, πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στην καριέρα τους. Θα διατεθεί σε e-shops το επαγγελματικό τους e-book, ενώ το νικητήριο τραγούδι θα ανέβει σε 750 sites σε όλο τον κόσμο, και σε ιστοσελίδες που απευθύνονται σε 50.000 επαγγελματίες του χώρου της σκηνοθεσίας. Παράλληλα, μαζί με το βιογραφικό του συγκροτήματος, φωτογραφίες και links, το τραγούδι θα διανεμηθεί σε 15.000 διευθύνσεις επαγγελματιών της μουσικής (ραδιοφωνικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους, έντυπα, κανάλια). Όλα τα παραπάνω, με απόδοση αμοιβής στους δημιουργούς.

Οι καλοκαιρινές τους εμφανίσεις δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, συζητείται όμως μια πρόταση σχετική με τη Θάσο. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να ενημερώνονται για τις εμφανίσεις και τα νέα των Sessions από την ομώνυμη ομάδα τους στο Facebook.

Ακούστε τους ! (Sessions, «Για πάντα»)

No related posts.