Καλές Γιορτές !… εν μέσω κρίσης…

Μου’παν έλα να πάμε να δεις… τι χαρούμενα και γιορτινά άρχισαν να στολίζονται σιγά-σιγά οι όμορφες πόλεις της Ελλαδίτσας μας! Φέτος, τα Χριστούγεννα δεν θα’ναι σαν όλα όσα έχουν περάσει… Φέτος, τα Χριστούγεννα νομίζω πως όλοι μας τα χρειαζόμαστε πιο πολύ απ ’οτιδήποτε άλλο. Είναι μια ευκαιρία να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα και να αφεθούμε σ’ αυτό το τόσο ξεχωριστό κλίμα που δημιουργούν πάντα οι γιορτές!

Τώρα πολλοί μπορεί να σκέφτεστε «τι λέει αυτή; Όταν δεν έχεις λεφτά να καλύψεις τις ανάγκες σου, και τα Χριστούγεννα, όπως οι άλλες μέρες φαντάζουν…». Κι όμως για να ξεχαστείτε έστω και λίγο, δεν χρειάζονται χρήματα και πολυτέλειες αλλά διάθεση και καλή ψυχολογία!

Όταν άρχισα να σκέφτομαι τι ήθελα να γράψω για τα Χριστούγεννα σ’ αυτό το τεύχος, είπα θα προτείνω χριστουγεννιάτικους προορισμούς… Μετά όμως σκέφτηκα «Λεφτά λίγο – πολύ σε όλες τις οικογένειες δεν υπάρχουν για τέτοιες πολυτέλειες, οπότε είναι καλύτερο να βρεις τι μπορεί να κάνει μια οικογένεια με τα παιδιά της για να περάσει όμορφα!».  

Έτσι λοιπόν, διάλεξα δύο αγαπημένες μου πόλεις, που πληροφορήθηκα ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί για τις γιορτές, και σας ενημερώνω παρακάτω!

Το αγαπημένο και τόσο όμορφο Δάσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας βάλθηκαν να μετατρέψουν σε μια χριστουγεννιάτικη οπτασία, για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Νάουσας, το Ξενοδοχείο Βέρμιον και η διοργανώτρια εταιρεία Vega Line.

Από τις 5 Δεκεμβρίου 2012 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2013, παραμυθένια μανιταρόσπιτα, χιονισμένα σπιτάκια, ένα χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ και πολλές γιορτινές δράσεις για διασκέδαση σας περιμένουν να τις απολαύσετε! Και όχι μόνο αυτά… Ένα λαμπερό σκηνικό δημιουργείται μέσα στη φύση και περιλαμβάνει το φαντασμαγορικό σπίτι και ταχυδρομείο του Αη-Βασίλη, τη φάτνη και το πάρκο με τα ελάφια, χριστουγεννιάτικο τρενάκι, carrousel, πολλά παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια και αμέτρητα φανταστικά ξωτικά, ζωάκια του δάσους, λουλουδονεράιδες και καλικάντζαρους για ατελείωτο παιχνίδι!!!!!!!

Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα μπορέσουν να κάνουν και τα ψώνια τους σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου θα τοποθετηθούν καλαίσθητοι εμπορικοί οικίσκοι.

Και ερχόμαστε στην πόλη, που τόσο αγαπώ… τη Θεσσαλονίκη! Μια πόλη μέσα στην πόλη δημιουργείται αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα! Το Σπίτι του Άη Βασίλη, η «Κουζίνα της Κυρά -Βασιλικής», το «Χρώμα, πινέλο και Βουρρρρρρ», το «2012….Κάρτες», η «Χαρά» και η «Ζωή», ο στολισμός, τα παιχνίδια και το μεγάλο παγοδρόμιο δίνουν την ευκαιρία σε όλους να γίνουν παιδιά και να νιώσουν ότι υπάρχει ένας κόσμος χαράς που μπορούν να γευτούν χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος! Η πόλη αυτή θα είναι γεμάτη από χαρούμενους, δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι θα κατευθύνουν, θα οργανώνουν, θα παίζουν, μα πάνω απ’ όλα θα περνούν μ’ ένα μαγικό τρόπο τη χαρά και την αισιοδοξία.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Αριστοτέλους τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και την οργάνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Παραγωγός εταιρεία είναι το «Magic Park».

Χωρίς αμφιβολία, μπορούμε να έχουμε όμορφες στιγμές, χωρίς απαραίτητα να χρειαζόμαστε χρήματα. Βέβαια, όσοι έχουν οικονομική ευχέρεια μπορούν να επισκεφτούν κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα bazzar που θα γίνουν. Είναι μια ευκαιρία άτομα που έχουν πραγματικές ανάγκες, να περάσουν ανθρώπινα τα φετινά Χριστούγεννα. Ας σκεφτούμε ότι μπορεί κι εμείς να βρεθούμε κάποια στιγμή στη θέση τους. Άλλωστε, όλοι έχουμε ανάγκη από αγάπη, φροντίδα, συντροφικότητα…

Καλές γιορτές & Ευτυχισμένο το νέο έτος!

No related posts.