Σχολείο Αξιωματικών Ενημέρωσης Κοινού 2012

Με στόχο την εκπαίδευση των σπουδαστών σε θέματα Δημοσίων Σχέσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου το Βασικό Σχολείο Αξιωματικών Ενημέρωσης Κοινού 2012, στην Κρηστώνη του νομού Κιλκίς.

Είκοσι δύο συνολικά εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν τις καθημερινές εργασίες του σχολείου για διάστημα δύο εβδομάδων. Στρατιωτικοί και πολίτες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κίνα, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έλαβαν μέρος σε θεωρητικές και πρακτικές ασκήσεις, προκειμένου να εξοικειωθούν με το γεμάτο προκλήσεις κόσμο της Δημοσιογραφίας και της Ενημέρωσης. Η εκπαίδευση των πρώτων ημερών κάλυψε βασικά θέματα που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού ενώ τη δεύτερη εβδομάδα οι σπουδαστές συμμετείχαν στην άσκηση «Northern Messenger», ευρισκόμενοι, έτσι, νοητά σε μία περιοχή επιχειρήσεων κάτω από ιδιαίτερα αληθοφανείς συνθήκες. Υπό την πίεση του χρόνου και του αέναου ρεπορτάζ, συνέταξαν δελτία τύπου και προσκάλεσαν τους δημοσιογράφους σε συνεντεύξεις τύπου, δίνοντας μεγάλο βάρος στην προετοιμασία τους και την οργάνωση ενός γραφείου ενημέρωσης κοινού. Παράλληλα, γνώρισαν προσομοιώσεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών ενώ εξασκήθηκαν και σε ατομικές μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις για ζητήματα Δημοσίων Σχέσεων.

Την εκπαιδευτική ομάδα συγκρότησαν εκπαιδευτές από διάφορες χώρες (Βοσνία -Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία), οι οποίοι με τη μεγάλη εμπειρία τους συνέβαλαν στην διεξαγωγή του Σχολείου. Εξαιρετικά χρήσιμη ήταν και η συμβολή των δημοσιογράφων και των τεχνικών, κυρίως στον τομέα των  πρακτικών εφαρμογών. Έχοντας αναλάβει το ρόλο του καθοδηγητή και ισορροπώντας ανάμεσα στη νουθεσία και την αυστηρότητα, έδειξαν στους σπουδαστές τη ρεαλιστική λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη των σπουδαστών στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΤ3, καθώς και με τη συμπλήρωση από αυτούς εκθέσεων αξιολόγησης, προκειμένου να υπάρξει συνεχής βελτίωση αντίστοιχων διοργανώσεων στο μέλλον. Το Σχολείο έλαβε χώρα στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης, το οποίο – συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση της Ελλάδας στις Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης – φιλοξενεί πλήθος σημαντικών δραστηριοτήτων. Από το Νοέμβριο του 1998, οπότε και ιδρύθηκε, έχει ως αποστολή την παροχή ακαδημαϊκής και πρακτικής εκπαίδευσης στο εξειδικευμένο αντικείμενο των επιχειρήσεων τέτοιου είδους. Για το λόγο αυτό διοργανώνει εθνικά και διεθνή σχολεία, σεμινάρια καθώς και κινητές ομάδες εκπαίδευσης. Σήμερα το ΠΚΕΕΥΕ είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το ΝΑΤΟ ως εκπαιδευτικό κέντρο του προγράμματος Συνεργασία για την Ειρήνη, καθώς και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τη διεξαγωγή του Σχολείου Στρατιωτικών Παρατηρητών.

 

Πηγή: http://www.mpsotc.gr/root.el.aspx

No related posts.