Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Σκοτώνουν την αθωότητα… και φτιάχνουν μουσική

Η Εύη και ο Σταύρος

Από μια γειτονιά στη Χαριλάου ως το ελληνικό MTV. Από τις μουσικές γωνιές του διαδικτύου σε κάποια από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας. Από τους Cure ως τους Depeche Mode. Με τραγούδια που δίνουν νέο νόημα στον χιλιοειπωμένο χαρακτηρισμό «ατμοσφαιρική μουσική» και ζωντανές εμφανίσεις που καθηλώνουν από την πρώτη νότα, ακούραστοι εργάτες της μουσικής και πάνω απ’ όλα αυθεντικοί, οι Killinnosense μας μιλούν για τα τρία χρόνια που έχουν περάσει ως συνταξιδιώτες στη χώρα των ήχων.

Η κουβέντα με την Εύη, τραγουδίστρια του συγκροτήματος, ξεκινά με το… βιογραφικό της μπάντας: Όλα ξεκίνησαν από την ίδια και τον Σταύρο, τον master mind του συγκροτήματος, όπως τον αποκαλεί. Έχοντας προϋπάρξει καλλιτεχνικά για πολλά χρόνια αποφάσισαν κάποια στιγμή να ζητήσουν, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις συνθέσεις τους, λίγη βοήθεια από τους παλιούς τους φίλους Γιάννη, Δημήτρη και Σωκράτη σε κιθάρα, ντραμς και μπάσο αντίστοιχα. Κάπως έτσι γεννήθηκαν το 2007 οι Killinnosense. «Η μουσική μας είναι κατά βάση ηλεκτρονική και για να μπορεί να αποτυπωθεί η έντασή της στις ζωντανές μας εμφανίσεις, μας ενδιαφέρει να βγαίνει η δυναμική μιας  πενταμελούς μπάντας και όχι αυτό που τελευταία συμβαίνει, να παίζουν ντουέτα ή οne – man bands», εξηγεί η ίδια. «Σήμερα, αν και ζούμε σε μια καθημερινότητα όπου ο καθένας έχει τους δικούς του, έντονους ρυθμούς η μουσική είναι το μόνο μας διέξοδο. Δεν μπορώ να διανοηθώ μια μέρα που να μη φτιάξω ένα στιχάκι ή να μην κλειστώ στον εαυτό μου έστω και για πέντε λεπτά έχοντας στο μυαλό τη μουσική μας».

Γιατί το όνομά τους μας προτρέπει να «σκοτώσουμε την αθωότητα»;  «Μπορεί να σημαίνει και σκοτώνω το παράλογο ή σκοτώνω χωρίς να σκέφτομαι. Θέλαμε να βρούμε ένα όνομα με διαφορετικές ερμηνείες και πραγματικότητες, αμφίρροπο και περίεργο», απαντά και συνεχίζει εξηγώντας πώς δουλεύουν πάνω στα τραγούδια τους: «Τη μουσική τη γράφει αποκλειστικά ο Σταύρος, εγώ επεμβαίνω διακριτικότατα. Οι υπόλοιποι προσθέτουν τις δικές τους πινελιές αφού έχουν ακούσει τα κομμάτια. Ο ήχος είναι ήδη διαμορφωμένος όταν φτάνει στα αυτιά των υπολοίπων, γιατί αυτό που έχουμε εμείς οι δύο στο μυαλό μας είναι παγιωμένο, και εκείνοι απλά το εμπλουτίζουν».

Εκτός από τα τόσο ιδιαίτερα δικά τους κομμάτια, εξέχουσα θέση στο πρόγραμμά τους έχουν και οι διασκευές πάνω σε γνωστά τραγούδια, πάντα καλοδουλεμένα αν και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Πώς τα επιλέγουν; «Οι διασκευές που περιλαμβάνουμε έχουν να κάνουν με κομμάτια που αγαπάμε και μας εκφράζουν. Καθώς είμαστε αρκετά ηλεκτρονικοί, δεν θα μπορούσαμε να μην συμπεριλάβουμε στις διασκευές μας τις μπάντες που μας έχουν επηρεάσει, όπως οι Depeche Mode και οι Massive Attack, ή ακόμα και κάποια κομμάτια από την dark περίοδο της δεκαετίας του 80, για παράδειγμα τους Cure ή τους SistersOfMercy. Μπορεί να φαίνονται ετερόκλητα αλλά εμάς μας ακούγονται ταιριαστά!»

Η ανταπόκριση του κοινού είναι επίσης αρκετά θερμή ως τώρα. «Αυτό συμβαίνει ο καθένας μπορεί να διακρίνει στους Killinnosense τα δικά του στοιχεία», είναι η άποψη της Εύης. «Και αυτό γιατί η μουσική μας προσεγγίζει πολλά ακούσματα, δέχεται πολλές επιρροές αλλά ποτέ δεν αντιγράφει, δεν υποκύπτει στον εύκολο δρόμο της αντιγραφής γιατί είναι κάτι που απεχθανόμαστε… Μας έχει κουράσει να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Για μας δεν αποτελεί εύσημο να μας ταυτίζουν με κάποιο συγκρότημα του εξωτερικού, αντίθετα πιστεύω ότι χτίζουμε ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόσωπο», καταλήγει. Αλλά και τα ΜΜΕ επιβραβεύουν, με τον τρόπο τους, το ξεχωριστό μουσικό ιδίωμα των Killinnosense παρ’ ότι, όπως εξηγεί, είναι φυσικό να προβάλλουν κυρίως όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα. «Στο Coca Cola Soundwave είχαμε συνέντευξη μας στο κανάλι Mad και στο Band Festival, όπου τον Φεβρουάριο βγήκαμε τρίτοι ανάμεσα σε 128 συγκροτήματα, ενδιαφέρθηκε για μας και το ελληνικό MTV!». Τα νέα μέσα; Η σελίδα τους στο MySpace δεν συνέβαλε στο να γίνουν περισσότερο γνωστοί; Η Εύη τηρεί τις επιφυλάξεις της: «Στο διαδίκτυο τα πράγματα είναι τόσο απρόσωπα και τόσο φευγαλέα. Δύσκολο να βγεις αυθεντικός και να ξεχωρίσεις από αυτή τη διαδικασία “διαλογής”, μια που όλοι πλέον μπορούν να ανεβάσουν μουσική σε μια σελίδα».

Κλείνουμε μιλώντας για τα όνειρα και τα σχέδιά τους. Με τόσο θετικά σημάδια στην ως τώρα διαδρομή τους, γιατί δεν έχουν ακόμη δείγμα δισκογραφίας; «Δεν μας έχει προσεγγίσει κανείς ακόμη, αλλά ούτε και εμείς, είναι η αλήθεια! Όταν οι δισκογραφικές αποφασίσουν να ακούσουν και κάτι πέρα από τα εσκαμμένα τότε ναι, μπορεί να κυκλοφορήσουμε και cd…» Ως τότε γράφουν συνέχεια τραγούδια και σχεδιάζουν να επανέλθουν σύντομα στις live εμφανίσεις. Το πιο τρελό τους όνειρο; «Ίσως κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον να υπάρξει μια στιγμή, ένα λεπτό όπου όλοι στα ραδιόφωνά τους να ακούσουν Κillinnosense!»

Οι Killinnosense είναι οι: Σταύρος Αλεξίου – σύνθεση, keyboards, programming, Γιάννης Τζιόλας – κιθάρα,  Σωκράτης Σαραγιώτης – μπάσο, Δημήτρης Κατσίκης – drums  Lileve – φωνητικά.
http://www.myspace.com/killinnosense

No related posts.