Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι: Πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και συγκεκριμένα το Σουηδικό Σχολείο Κοινωνικών Επιστημών καλεί φοιτητές σε πρόγραμμα ανταλλαγής για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται στις 15 Μαΐου 2012.

Το Σουηδικό Σχολείο Κοινωνικών Επιστημών (Swedish School of Social Science) είναι μια αυτόνομη μονάδα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, συνδεόμενη με το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών. Από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα έχει εξασφαλίσει ποιοτική εκπαίδευση ενώ με το πέρασμα των χρόνων έχει διευρύνει και βελτιώσει τις πρακτικές του. Σήμερα, το σχολείο προσφέρει στους φοιτητές ποικίλες δραστηριότητες στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, είναι ένα δραστήριο ερευνητικό ινστιτούτο με ακαδημαϊκή και επαγγελματική παράδοση, διεπιστημονική προσέγγιση  στην εκπαίδευση και την έρευνα και άριστες διεθνείς σχέσεις και επαφές.

Εκπαιδευτικά πεδία
Το Σουηδικό Σχολείο Κοινωνικών Επιστημών παρέχει εκπαίδευση σε έξι πεδία: Δημοσιογραφία, Νομικές Σπουδές, Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχολογία, Κοινωνική Εργασία και Κοινωνική Πολιτική.  Επιπλέον, προσφέρεται εκπαίδευση σε πέντε θεματικές ενότητες: Επικοινωνία και Γνώμη, Περιβάλλον, Εθνοτικές Σχέσεις, Φύλο, Δημόσια Πολιτική. Τα μαθήματα διδάσκονται στα σουηδικά αλλά κάθε χρόνο αρκετά  από αυτά διατίθενται και στα αγγλικά.

Η online αίτηση συμμετοχής για την ανταλλαγή φοιτητών καθώς και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο: http://sockom.helsinki.fi/international/applinfo.html.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα στο: http://sockom.helsinki.fi/english/.

No related posts.