Αυταρχισμός στο χώρο εργασίας Dec21

Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Αυταρχισμός στο χώρο εργασίας

Ο φόβος στον χώρο εργασίας αρχίζει και τελειώνει με την ιεραρχία, η οποία αποτελεί το κατεξοχήν χαρακτηριστικό του εργασιακού βίου. Η ιεραρχία αποτελεί αναγκαιότητα σε κάθε οργάνωση μεγάλης κλίμακας. Στον εργασιακό χώρο παίρνονται αποφάσεις για την παραγωγικότητα και το μάρκετινγκ ενώ αποδεικνύεται πως η δημοκρατία δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Αυτή η επιμονή στην ιεραρχία σημαίνει για τους περισσότερους εργαζόμενους ένα καθεστώς μόνιμης και διαβρωτικής υπακοής. Άλλωστε, ο φόβος είναι ένα εργαλείο στα χέρια της διοίκησης.

Μια επιτήρηση, ένας απλός καθημερινός έλεγχος ρουτίνας είναι αυτό που συντηρεί το φόβο στους εργαζόμενους. Σε όλους τους χώρους εργασίας, είτε πρόκειται για μια μικρή επιχείρηση σ’ ένα χωριό είτε πρόκειται για μια οργάνωση μεγάλης κλίμακας σε μια μεγαλούπολη, υπάρχει ένας ανομολόγητος φόβος στους εργαζόμενους, ο φόβος της απόλυσης.

Τι είναι αυτό που συντηρεί το φόβο; Πώς μπορούν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι; Τι ρόλο παίζουν τα συνδικάτα και κατά πόσο η εργατική νομοθεσία έχει συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης αυτής; Πολλά τα ερωτήματα αλλά λίγες οι απαντήσεις.

Οι τρόποι που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να διασπείρουν τον φόβο στους εργαζομένους και να εξασφαλίσουν την υπακοή τους είναι τόσο άμεσοι όσο και έμμεσοι. Άμεσο τρόπο αποτελεί η σύμβαση που υπογράφει κάθε νεοπροσληφθέν άτομο και οι κανόνες που αυτή εμπεριέχει. Η μη σωστή ενημέρωση από τη μεριά του εργοδότη για τα δικαιώματά του εργαζομένου αποτελεί συνήθης τακτική στην Ελλάδα. Φυσικά, ακόμα και αν κάποιος είναι πολύ επιμελής και ασχολείται με τα ζητήματα της εργατικής νομοθεσίας, οι συνεχείς τροποποιήσεις των εργατικών νομοθετημάτων από τη Βουλή δεν είναι εύκολο να αποκωδικοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια ενός έμπειρου δικηγόρου.

Την ίδια στιγμή, ο έμμεσος τρόπος είναι πιο διαβρωτικός, αφού διεισδύει αθόρυβα στο ψυχολογικό υπόβαθρο. Η πίεση που ασκείται καθημερινά στους εργαζομένους για να είναι περισσότεροι παραγωγικοί δεν ομολογείται από κανένα. Αν ακούσετε τις κουβέντες στους διαδρόμους, θα διαπιστώσετε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που προβάλλεται προς τα έξω. Αν κάποιος απαιτήσει τα επιδόματα, τα οποία δικαιούται σύμφωνα με τη νομοθεσία ή ακολουθήσει την νομική οδό, απειλείται εμμέσως με διάφορους τρόπους ενώ του ασκείται ψυχολογική πίεση σε τέτοιο βαθμό προκειμένου να αναγκαστεί να παραιτηθεί.

Μια άλλη πτυχή του θέματος είναι ο συνδικαλισμός. Τι πιστεύουν όμως οι εργαζόμενοι για τους εργατοπατέρες; Σύμφωνα με έρευνες, η διαπλοκή των συνδικαλιστών με τους πολιτικούς, οι πολιτικές τους φιλοδοξίες για ανέλιξη αποτελούν τροχοπέδη στη λύση των προβλημάτων. Σκοπός των σωματείων είναι το χρήμα και τα επιδόματα, όχι η δικαιοσύνη και τα δικαιώματα.

No related posts.