Ο «φύλακας-άγγελος» του Π.Α.Ο.Κ. αποκρούει τις ερωτήσεις του Κώστα Παπαπρίλη

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Π.Α.Ο.Κ. όλοι κατάλαβαν πως ο Δικέφαλος είχε χτυπήσει φλέβα χρύσου. Ο Π.Α.Ο.Κ. είχε βρει στο πρόσωπο ενός πιτσιρικά από την Πορτογαλία τη σιγουριά που για χρόνια αναζητούσε κάτω από την εστία του. Ο Ντάνι Φερνάντεζ δικαίωσε τις προσδοκίες όλων των ειδικών και ήδη πραγματοποιεί το ένα μετά το άλλο τα βήματα για μια μεγάλη καριέρα. Ο Κώστας Παπαπρίλης επιχειρεί τις ερωτήσεις. Διαβάστε τις απαντήσεις-αποκρούσεις του πορτογάλου τερματοφύλακα σχετικά με τις μεταγραφικές σειρήνες που ηχούν γύρω από το όνομά του, τις οικονομικές δυσχέρειες του «Δικεφάλου» και την Εθνική Πορτογαλίας.

-Συνέδεσες την καριέρα σου με τον «Δικέφαλο», καθώς ήδη διανύεις την τρίτη σου σεζόν στην ομάδα. Τι σου έχει προσφέρει προσωπικά ο Π.Α.Ο.Κ.;

Κέρδισα πολλά ανήκοντας σε αυτή την ομάδα. Οι προπονήσεις είναι δυνατές και με βοήθησαν να εξελιχθώ. Απαιτούνται θυσίες και εγώ ήμουν πρόθυμος να τις κάνω. Και αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Και να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Να νιώθεις όμορφα και να έχεις διάθεση να συνεχίσεις τη σκληρή προετοιμασία.

-Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον χτυπά πλέον ανελλιπώς την πόρτα της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. για σένα. Για παράδειγμα, η Χέρτα Βερολίνου μοιάζει να ενδιαφέρεται έντονα να σε εντάξει στο δυναμικό της. Πώς βλέπεις την προοπτική να αγωνιστείς και πάλι σε κάποιο από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα;

Έχω πληροφορηθεί το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Και από τη Χέρτα Βερολίνου και από άλλες ομάδες. Ωστόσο, εγώ είμαι ένας ποδοσφαιριστής του Π.Α.Ο.Κ. και αυτό παραμένω. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και είμαι ευτυχισμένος και περήφανος που ανήκω στις τάξεις του. Δε δίνω σημασία στις συζητήσεις που γίνονται γύρω από το όνομά μου. Και με αυτό τον τρόπο κατορθώνω να μένω προσηλωμένος στον στόχο μου που ταυτίζεται με αυτόν της ομάδας. Συνεχή εξέλιξη και θετικά αποτελέσματα στους αγώνες που έρχονται. Η προετοιμασία είναι εντατική και πρέπει να μείνουμε σε φόρμα, για να αντιμετωπίσουμε τους ποδοσφαιρικούς μας αντιπάλους.

-Η διοίκηση του Π.Α.Ο.Κ. είναι γνωστό πως αντιμετωπίζει εδώ και καιρό προβλήματα οικονομικής φύσεως. Δεν παρεμποδίζουν τέτοιου είδους συνθήκες το έργο σας;

Το δικό μου πρόβλημα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Δε δίνω σημασία στα προβλήματα της διοίκησης ή στις κακές γλώσσες που καταδικάζουν τον Π.Α.Ο.Κ.. Είμαι εδώ, για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να δικαιώσω την αγάπη των φιλάθλων. Πρέπει να παίξω και να μη δίνω καμία σημασία στα προβλήματα που απασχολούν την ομάδα εκτός γηπέδου. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι που κάνουμε αυτό που μας αρέσει. Τα υπόλοιπα εμπόδια θα βρουν το δρόμο τους. Η λύση θα φτάσει αργά ή γρήγορα.

-Είσαι πια από τους πιο παλιούς στον Π.Α.Ο.Κ.. Τι προτείνεις στους συμπαίκτες σου;

Αν είσαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και σε απασχολούν τα προβλήματα οικονομικής φύσης, απλά φύγε. Οφείλουμε να βλέπουμε τους αγώνες που έρχονται και τίποτα περισσότερο. Η προσοχή μας πρέπει να βρίσκεται εκεί.

-Φαντάζομαι πως χάρηκες ιδιαίτερα για την κλήση στην Εθνική Πορτογαλίας.

Ήταν το καλύτερο συναίσθημα της ζωής μου. Υψηλό επίπεδο, υψηλές απαιτήσεις. Πραγματικά θαυμάζω τον ομοσπονδιακό προπονητή της Πορτογαλίας (Λουίς Φελίπε Σκολάρι) και προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Απίθανες στιγμές.

-Τέλος, μίλησε μου λίγο για τον κόσμο του Π.Α.Ο.Κ..

Είναι απλό. Ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. είναι οι καλύτεροι οπαδοί σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απλά υπέροχοι και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που θα ζήλευε ο κάθε σύλλογος.

-Σ’ ευχαριστώ πολύ για την κουβέντα. Καλή συνέχεια στην πορεία σου με τον Π.Α.Ο.Κ. και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Σ’ ευχαριστώ πολύ κι εγώ.

 

Κωνσταντίνος Παπαπρίλης- Πανάτσας

kppanatsas@gmail.com

 

No related posts.