Ελλάς, Ελλάς η χώρα της πουστιάς..!

Σ’ αυτό το τεύχος θα μπορούσα να γράψω για τους δύο αγώνες που έδωσε η εθνική μας ομάδα πρόσφατα. Θα μπορούσα να γράψω για τους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions’ League. Θα μπορούσα να γράψω για οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός του μήνα που μας πέρασε ή εκείνων που ακολουθούν, αλλά δεν πρόκειται να το κάνω. Μετά τα συμβάντα της 29 ης Μαρτίου δε νομίζω πως αξίζει τον κόπο… Ο χαμός ενός ΑΝΘΡΩΠΟΥ δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.

Δεν πρόκειται να γράψω πολλά αυτή τη φορά. Δεν έχω τη διάθεση. Ένας 25χρονος άνθρωπος, γιος, αδερφός, εγγονός, φίλος δε βρίσκεται ανάμεσά μας πια. Δε θα εξετάσω το συμβάν της Παιανίας προσπαθώντας να αποδείξω πόσο φταίει ο καθένας. Δε με απασχολεί κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, άλλωστε. Αυτό, στο κάτω-κάτω, το έχουν αναλάβει εδώ και μέρες κάποιοι άλλοι… «ειδικότεροι» στα τηλεοπτικά παράθυρα. Το μόνο που θα πω απλά είναι πως η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά, κι εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά πολύ φοβάμαι πως δε θα σταματήσει εδώ. Φοβάμαι πολύ ότι θα υπάρξει και συνέχεια. Εξάλλου, οι «προετοιμασίες» για κάτι τέτοιο ήδη έχουν ξεκινήσει.

Για μένα το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως πέρα από αυτούς που λυπούνται υπάρχουν και κάποιοι που… «λυπούνται». Το συμβάν αυτό τους έδωσε πάτημα για να περάσουν αυτά που θέλανε. Δεν εξηγείται αλλιώς η μέχρι τώρα ανυπαρξία τους, ειδικά για ένα σκηνικό για το οποίο, χωρίς καμία μα καμία υπερβολή, γνώριζε εδώ και δέκα μέρες όλη η Αθήνα (και όχι μόνο)!!! Ποιοι είναι οι αλήτες τελικά; Ποιοι είναι οι δολοφόνοι; Έπρεπε να χαθεί μία ζωή, για να παρθούν τα μέτρα; Για να υπάρξει όλος αυτός ο προβληματισμός; Για να ξυπνήσει αυτό το… «τιμημένο» κρατίδιο που λέγεται Ελλάς; Αλλά, βέβαια…Τώρα κανείς δεν μπορεί να κοντράρει αυτούς και τις μεταρρυθμίσεις τους. Τις θεμελιώσανε πάνω σε μία χαμένη ανθρώπινη ζωή. Το ανθρώπινο αίμα, άλλωστε, είναι το καλύτερο «δομικό υλικό» για τέτοιες καταστάσεις.

Ας είναι αυτός ο τελευταίος άνθρωπος, γιος, αδερφός, εγγονός, φίλος που χάνεται για άλλους και για άλλα. Καληνύχτα χιονάνθρωποι… Καληνύχτα ηθικοί αυτουργοί μιας εκ προμελέτης δολοφονίας… Καληνύχτα Ελλάδα…

Υ.Γ : Μια και οι περισσότεροι «ειδικοί» των τηλε-παραθύρων δηλώνουν πως όλο αυτό αφορά μόνο τον τομέα του αθλητισμού, ας τοποθετηθεί και το συγκεκριμένο κείμενο στο ανάλογο μέρος του site μας. Προσωπικά, θεωρώ πως μας αφορά όλους ανεξαιρέτως, πως αφορά την κοινωνία ολόκληρη! Αλλά, ξέχασα… εγώ δεν είμαι «ειδικός»…

 

Στέφανος Αΐνης

steftheprodigy@gmail.com

 

No related posts.