Σπουδές στην Αγγλία: Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Χαιρετώ με αδελφικούς χαιρετισμούς τους εν δυνάμει συναδέλφους μου από το Κάντερμπερι της Αγγλίας. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δοθούν κάποιες οδηγίες προς ναυτιλομένους για όσους από σας επιλέξετε την Αγγλία ως τόπο απόκτησης κάποιου μεταπτυχιακού διπλώματος. Λοιπόν, ανοίξτε τα αυτιά σας και ακούστε καλά:

Rule No 1: Πρέπει να είστε εφοδιασμένοι με laptop. Ο άσχημος καιρός, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα διαμονής στο δωμάτιό σας λόγω διαβάσματος, επιβάλλει την ύπαρξη laptop. Θα σας χρειαστεί για τις ώρες χαλάρωσης, για την ατελείωτη επικοινωνία μέσω MSN με κάποιο άτομο που μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο, αλλά και για την εξεύρεση υλικού σχετικού με το αντικείμενο των σπουδών σας. Α, και μην ξεχνάτε ότι η ενοικίαση ή η αγορά DVD κοστίζει και επομένως δε θα σας χαλούσε να βλέπετε κάποια ταινία μέσω Internet και -το κυριότερο- δωρεάν.

Rule No2: MP3 player. Ένας καλός σύντροφος για το δρόμο, καθώς μπορεί να ζείτε εκτός campus και να χρειαστεί να καταναλώνετε αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσετε σε κάποιο από τα κτίρια που θα γίνεται το μάθημα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αποθήκευση οποιουδήποτε τύπου αρχείου από οποιονδήποτε υπολογιστή.

Rule No3: Υπομονή ή… patience αγγλιστί. Πρέπει να είστε οπλισμένοι με υπομονή, γιατί εδώ είναι Αγγλία και το διάβασμα μόνο κατά την περίοδο των εξετάσεων δεν είναι η προτεινόμενη λύση. Δεύτερον, το θέμα υπομονή έχει άμεση συνάρτηση και με το τραπεζικό σύστημα της συναδέλφου μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς στο γράφοντα έχει τύχει να παραλάβει επιστολή από την τράπεζα, η οποία υποτίθεται ότι θα περιείχε το περίφημο pin και… ακόμα να ψάχνει να το βρει… Για την ιστορία… η δικαιολογία των υπευθύνων του τοπικού υποκαταστήματος ήταν ότι «διαπιστώθηκε ένα λάθος στον εκτυπωτή, κάτι που έχει συμβεί και σε άλλους πελάτες και ότι εμείς δεν ευθυνόμαστε για το σφάλμα». Η επιχείρηση πίεσης με τον κλασικό ελληνικό τρόπο, πιστέψτε με, δε θα βρει καμία ανταπόκριση.

Rule No4: Ψάξτε και βρείτε κάποιους συμπατριώτες μας, που να διαθέτουν δορυφορικό πιάτο στο σπίτι τους. Ειδικά για τους άρρενες αναγνώστες της στήλης, που το ενδιαφέρον τους για τα αθλητικά είναι αρκετά μεγάλο, αποτελεί μια ωραία διέξοδο διασκέδασης. Βέβαια, φίλοι αρειανοί, το να εγκαινιάζεις την παρακολούθηση αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος με την ήττα από τον ΠΑΟ με 36 πόντους διαφορά, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά ας πούμε ότι το παραβλέπουμε και ότι μας αρέσει η διαδικασία (όπως λέει και το σχετικό ανέκδοτο).

Σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου προς το παρόν!

Βασίλης Μελίδης
(απόφοιτος της σχολής Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ.)
vmelidis@hotmail.com

No related posts.