Καλώς ήρθατε!!!

Συνήθως στο editorial περιμένει κανείς να διαβάσει την άποψη που φέρει κάποιος -ο εκδότης στις περισσότερες των περιπτώσεων- σχετικά με θέματα της επικαιρότητας. Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να αποκλίνω λίγο από την ισχύουσα κατάσταση και να αξιοποιήσω διαφορετικά τη δυνατότητα που μου παρέχεται.

Το συγκεκριμένο, είναι το πρώτο editorial που φιλοξενεί το ε.ΜΜΕ.ίς κι ως τέτοιο δε θα μπορούσε παρά να έχει τη μορφή καλωσορίσματος. Προτού, όμως, σας καλωσορίσω, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις.

Όταν το 2006 ομάδα φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, σε συνεννόηση και συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος, πήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ε.ΜΜΕ.ίς, ουσιαστικά, έγινε η αρχή για μια δημιουργική και παραγωγική πορεία. Άνθρωποι με κοινή και μεγάλη αγάπη τη δημοσιογραφία ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνέβαλαν στην υλοποίηση και εδραίωση ενός ηλεκτρονικού περιοδικού υπό τη σκέπη του προαναφερθέντος πανεπιστημιακού Τμήματος.

Από τότε μέχρι σήμερα το ε.ΜΜΕ.ίς μετρά 31 τεύχη με ποικίλη θεματολογία το καθένα από αυτά. Άλλες περιόδους η δημοσιογραφική «κινητικότητα» υπήρξε πολύ έντονη και άλλες λιγότερο. Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια γινόταν και το αποτέλεσμα ερχόταν να δικαιώσει όσους συμμετείχαν -και συνεχίζουν να συμμετέχουν- σε αυτήν. Και πιστέψτε με, είναι πολλοί οι συμμετέχοντες!

Το γεγονός ότι φτάσαμε στο 31ο τεύχος είναι πολύ ενθαρρυντικό, καθότι αποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό περιοδικό έχει διάρκεια και, παρά τις όποιες «αντιξοότητες» μπορεί να συναντήσουμε, εμείς συνεχίζουμε δυναμικά. Παράλληλα με το ανέβασμα του νέου τεύχους, το ε.ΜΜΕ.ίς κάνει ένα βήμα παραπάνω «εγκαινιάζοντας» το νέο, τεχνικά αναβαθμισμένο περιβάλλον του που στόχο έχει να αναπτύξει μια πιο διαδραστική επικοινωνία μεταξύ αναγνωστών και συντακτών αλλά και να δώσει «αέρα» ανανέωσης στο περιοδικό. Σε αυτό το περιβάλλον θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε και να ανταλλάσσουμε απόψεις, σκέψεις και γνώμες.

Όλη η ομάδα του ε.ΜΜΕ.ίς, λοιπόν, σας καλωσορίζει σε τούτη την απόπειρα και σας ευχαριστεί που είστε στην παρέα μας και κάνετε αισθητή την παρουσία σας με τις παρατηρήσεις και τα σχόλια που λαμβάνουμε είτε στα προσωπικά μας είτε στο κοινό email.Θέλω να γνωρίζετε ότι, η  δική σας αντίδραση σε αυτά που γράφουμε είναι κινητήριος δύναμη για εμάς προκειμένου να «παλεύουμε» για το καλύτερο.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντάκτες, τους καθηγητές και άλλους δρώντες που συνέδραμαν και εξακολουθούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Χωρίς τη δική τους συμβολή το ε.ΜΜΕ.ίς δε θα μπορούσε να συνεχίσει την πορεία του.

Εύχομαι σε όλους καλή ανάγνωση και υπόσχομαι να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε ώστε να κάνουμε ακόμα καλύτερα αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε και έχουμε σπουδάσει, τη δημοσιογραφία… Γιατί η δημοσιογραφία είναι επιστήμη!

No related posts.