“Crimson Rivers”… Κυλούν ανάμεσά μας

Αρχικά η αγάπη τους για το συγκεκριμένο είδος μουσικής, έπειτα το ταλέντο και τέλος η σκληρή δουλειά, έκαναν τη φωνή της Στέλλας, το μπάσο του Μάριου, τα πλήκτρα του Θάνου, την κιθάρα του Φώτη και τα ντραμς του Μάκη να σμίξουν για χάρη του επονομαζόμενου ατμοσφαιρικού dark metal. Οι “Crimson Rivers” φαίνεται πως έχουν βρει το δικό τους χαρακτηριστικό, μεστό ήχο. Μετρώντας ήδη τέσσερις live εμφανίσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνοντας τον πρώτο επίσημο δίσκο τους, φιλοδοξούν να γοητεύσουν τους φίλους του είδους.

Πώς ξεκίνησαν όλα για τους Crimson Rivers;
Μ: Ξεκίνησαν από μια ιδέα που είχαμε με τον Φώτη και τον Θάνο, οι οποίοι βρίσκονται από την αρχή στην μπάντα. Σκεφτήκαμε τη δημιουργία ενός γκρουπ από άτομα που έχουν τα ίδια μουσικά γούστα. Στην αρχή, όπως κάθε νέο συγκρότημα, παίζαμε διασκευές με άλλα μέλη στη θέση της τραγουδίστριας και του ντράμερ, ενώ τον Αύγουστο του 2010 – λίγο πριν την κυκλοφορία του demo μας- “In Life’s Silence“- ήρθαν η Στέλλα στη θέση της τραγουδίστριας και ο Μάκης στα ντραμς.

Καθαρός ήχος, σκοτεινά μοτίβα και φωνή χωρίς επιθετικό τόνο, όπως ίσως θα περίμενε κάποιος. Ποιες  μουσικές επιρροές οδήγησαν σε αυτή τη συνταγή;
Σ: Σίγουρα ο καθένας μας έχει επιρροές από τα αγαπημένα του συγκροτήματα, αλλά γενικά πιστεύω πως υπάρχουν και άλλα είδη μουσικής πέρα από τη metal. Κυρίως θέλουμε να έχουμε το δικό μας χαρακτήρα και ύφος και γι’ αυτό από ένα σημείο και μετά αφήνουμε τις επιρροές απ’ έξω και συγκεντρωνόμαστε στις δικές μας μελωδίες, για να βγάλουμε όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα.

Ποια θέματα επιλέγετε σε στιχουργικό επίπεδο;
Σ: Η θεματολογία πηγάζει από συναισθήματα που θέλουμε να περάσουμε στον ακροατή μας είτε αυτό είναι πόνος είτε χαμός, απελπισία και πολλά άλλα. Πολλές φορές κινούμαστε και σε πιο μεταφυσική θεματολογία που αντλούμε μέσα από θρησκείες ή τη μυθολογία.

Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;
Μ: Το όνομα προέρχεται από την ομότιτλη ταινία “Crimson Rivers”. Ψάχνοντας για όνομα, όταν προτάθηκε το συγκεκριμένο, όλοι συμφώνησαν.

Έχετε ήδη κάνει τέσσερα live στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από το κοινό;
Μ+Σ: Από όσους έχουν ακούσει μέχρι τώρα τη δουλειά μας, έχουμε εισπράξει όλων των ειδών τις απόψεις και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Το θετικό όμως είναι ότι όσοι μας βλέπουν live δε φεύγουν ποτέ απογοητευμένοι. Ίσα ίσα το αντίθετο. Αυτό ζητάμε και εμείς. Να ικανοποιούμε το κοινό που έρχεται να μας ακούσει. Οι περισσότεροι από αυτούς μας λένε πως έχουμε ανοδική πορεία και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Πόσο δύσκολο είναι για μια νέα μπάντα να ενσωματωθεί στα μουσικά “γρανάζια” και να αγωνιστεί ισότιμα ώστε να ξεχωρίσει;
Μ: Απαιτεί να διαθέτεις αρκετό χρόνο –  ειδικά για το promotion ενός δίσκου – και ειδικά όταν το κάνεις μόνος σου. Να έχεις πάρα πολλή όρεξη για να κυνηγάς και την παραμικρή ευκαιρία. Κυρίως, όμως, χρειάζεται να υπάρχουν κοινοί στόχοι από τα μέλη της μπάντας και συνεννόηση με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Βέβαια, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι απαιτείται και κάποιο χρηματικό κεφάλαιο για να βγει μια αξιοπρεπής δισκογραφική δουλειά από το στούντιο μέχρι και την έκδοση του δίσκου. Από κει και πέρα σίγουρα χρειάζονται live εμφανίσεις για να ακουστείς – αν και στις μέρες μας πιστεύω οτι βοηθάει και το διαδίκτυο ως ενα βαθμό τις σημερινές μπάντες.

Με τι ασχολείστε όταν οι πρόβες και οι ηχογραφήσεις δεν τρέχουν;
Παράλληλα με την μπάντα ασχολούμαστε με σπουδές στο ΑΠΘ.
Μ: Στο Μαθηματικό
Σ: Στο Φυσικό, αλλά παράλληλα ασχολούμαι και με μουσικές σπουδές (ωδείο, πιάνο κτλ).

Πώς μπορεί κανείς να αποκτήσει το άλμπουμ σας και να ενημερώνεται για τα επόμενα live ραντεβού σας με το κοινό;
Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει μπορεί να μας βρει στο crimson-rivers@hotmail.com και να συνεννοηθεί μαζί μας, καθώς προς το παρόν δεν έχουμε εταιρεία και το κυκλοφορούμε μόνοι μας. Για ενημέρωση σχετικά με live εμφανίσεις και γενικά για τα νέα της μπάντας υπάρχει η σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/CrimsonRivers.gr .
Υλικό από τη δουλειά μας βρίσκει κανείς στις διευθύνσεις:
http://www.youtube.com/crimsonriversgr
http://www.reverbnation.com/crimsonrivers
http://www.myspace.com/crimsonriversgr
Το official site http://www.crimsonriversband.com είναι υπό κατασκευή.

 

No related posts.