Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει…

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει και σε ταξιδεύει πίσω στις απαρχές του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου στο πλαίσιο της πρώτης Biennale.

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει…

1928. Το ταξίδι στην ιστορία του ραδιοφώνου ξεκινά. Ο πρώτος ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ελλάδας τίθεται σε λειτουργία. Καθώς εσύ περπατάς στους διαδρόμους της θεωρητικής αναφοράς της ραδιοφωνίας, ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ σε ξεναγεί από το ξεκίνημα του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, το 1925, μέχρι και την εμφάνιση της τηλεόρασης, το 1966. Στο τέλος του διαδρόμου έχεις την ευκαιρία να μπεις στο πρώτο ραδιοφωνικό studio και να δεις νοερά όλη την ιστορία του να ξετυλίγεται μπροστα σου.

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει…

Εκπέμπει το πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το 1960, με την «Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου». Εκεί σε «ξεναγούν» σκηνοθέτες και εμπλεκόμενοι της εποχής με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και σκηνές από ταινίες που προβλήθηκαν την εποχή από το 1960 έως και το 1979. Εκεί γυρνάς πίσω στο χρόνο με τη Μελίνα, την Αλίκη, το Λάμπρο, τον Ντίνο και άλλους σπουδαίους πρωταγωνιστές της μεγάλης οθόνης, καθώς εκείνοι σου διηγούνται την καλλιτεχνική τους πορεία.

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει…

1960. Η πρώτη τηλεοπτική εκπομπή είναι στον αέρα. Παρουσιάζει η Ελληνίδα παρουσιάστρια, Έλσα Παπαστεργίου. το οδοιπορικό πίσω στο χρόνο, παρακολουθείς τα αγαπημένα σήριαλς της πολλά υποσχόμενης για την ελληνική τηλεόραση, δεκαετίας του ’70, ξεκινώντας με το «Ο Κύριος Συνήγορος» (1970) και τελειώνοντας με το «Λωξάντρα» (1981).

Το πιάνο που χρησιμοποιούσε ο Μάνος Χατζιδάκις στο Τρίτο Πρόγραμμα

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει…

Χρώμα. Όχι μόνο, εκπέμπει και μουσική. Το 1962 ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ του «Ελαφρού Τραγουδιού». Εκεί σου τραγουδά η Νάνα Μούσχουρη αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Βγαίνοντας απ’ την αίθουσα, παγώνεις. Γυρνάς το βλέμμα σου πίσω και αντικρίζεις το πιάνο του Μάνου Χατζηδάκι που παίζει για σένα το «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου». Νιώθεις δέος, χαμογελάς γεμάτος σκέψεις, συναισθήματα και αποχωρείς.

Η Θεσσαλονίκη εκπέμπει στο κέντρο της πόλης, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα του Α.Π.Θ. από τις 8/9 μέχρι τις 30/9. Ελάτε να εκπέμψετε μαζί της!

 

 

Info

Αγ.Δημητρίου 159 Α

Τηλ: 2310-247111

www.thessalonikibiennale.gr

 

Έλενα Καραβασίλη

k.elena_804@yahoo.gr

No related posts.