Πολύχρωμη αδράνεια

Όταν βρίσκομαι ανάμεσα στους μίμους της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, δεν μπορώ παρά να σωπάσω και να νιώσω στο πετσί μου την κατάντια τους, που αρμόζει στους «κατευθυνόμενους» εφιάλτες τους. Οποιαδήποτε αντίδρασή μου, μέσα στη θάλασσα της φτιαχτής τους αδράνειας, που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Φοβάμαι το πέρασμα του πολύχρωμου τυφώνα που δημιούργησαν, σε έναν κλάδο που οφείλει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα της καθαρότητας και της διαύγειας πνεύματος.

Δώστε μου έναν λόγο για να μιλήσω. Για να ακούσω τον αντίλογο των πολιτικών αρχηγών του τόπου; Αυτόν μεταφέρουν οι είλωτες της πολιτικής ζωής που ανήκουν στις παρατάξεις. Με συγχωρείτε, είναι είλωτες ξεχωριστοί που δεν θα αποκτήσουν ποτέ την ανεξαρτησία τους από τις πολιτικές σφραγίδες.

Ως κάτοικος της μιας τυχαίας Βίλας στην Εγνατία, θρηνώ για το προχωρημένο στάδιο της παρακμής της και βιώνω απέλπιδες προσπάθειες για επίθεση στην έμμεση επιθυμία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας για την εξιδανίκευση του δημοσιογραφικού χώρου. Θρηνώ για την ενέδρα που παγιδεύει φοιτητές και τους μετατρέπει σε κομματόσκυλα. Οι «μικροί» άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να προσηλυτίζονται και για να διανέμουν τις ιδέες των «μεγάλων». Μακάρι να είχαν όλοι τη δυνατότητα, το θράσος, τη δύναμη, να πετάξουν τα κομματικά γυαλιά που αντικατέστησαν τις κόρες των ματιών τους.

Η «αφισορύπανση» βρίσκει τον ορισμό της στους χώρους της σχολής μας που θυμίζει τηλεοπτική διαφήμιση της Sony Bravia. Χρώματα παντού που μεταδίδουν μηνύματα μεγαλόπνοης πολιτικής τρέλας. Φορέστε τον ζουρλομανδύα που σας προσφέρουν… Κρυφτείτε στα σημαδεμένα καταφύγιά τους. Γαλάζια, πράσινα ή κόκκινα. Αντίθετα, η προσπάθεια μας δεν βουτήχτηκε σε κομματικά καζάνια. Προκαλώ, ενυπόγραφα, όλους όσους επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο «ε.ΜΜΕ.ίς», μακριά από την προστασία και τα βελούδινα χτυπήματα που επιτρέπουν οι «ανώνυμες» εκδόσεις και οι φωτοτυπίες στους τοίχους από κάποιους «φίλους». Και οι αιρέσεις, ανυπόγραφες φυλλάδες μοιράζουν…

Κωνσταντίνος Παπαπρίλης – Πανάτσας
Αρθρογράφος μιας… κατακριτέας εσωτερικής κατάληψης
kppanatsas@gmail.com

No related posts.