Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πραλίνα

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γρ. σοκολατούχο γάλα
  • 50ml λικέρ κρέμα
  • 800 γρ. φυτική κρέμα ψυγείου
  • 300 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα με μίξερ χειρός, για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.
  • Ρίχνουμε το λικέρ στο γάλα και ανακατεύουμε.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε ταψί 30Χ25 ή κοντινό μέγεθος, κάνουμε μία στρώση τα μισά σπασμένα μπισκότα.
  • Τα ραντίζουμε με το μισό σοκολατούχο γάλα.
  • Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
  • Επαναλαμβάνουμε στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα.
  • Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φουντούκι ανακατεμένο με ξύσμα σοκολάτας.
  • Παγώνουμε το γλυκό για 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.

 

*Αναδημοσίευση από argiro.gr.

No related posts.