«Απαράδεκτοι» όσοι δεν τους έχουν δει!

Μία από τις πιο θρυλικές κωμικές σειρές στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης είναι οι αγαπημένοι μας «Απαράδεκτοι», ο καλύτερος καθρέφτης των ηθών και του τρόπου ζωής της δεκαετίας του ’90. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου υπογράφει ένα ξεκαρδιστικό σενάριο, που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτερες παραγωγές, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό παλιών ελληνικών ταινιών.

Η Δήμητρα είναι το κεντρικό πρόσωπο της σειράς. Ζηλεύει αφάνταστα τον άντρα της, τον Σπύρο και είναι ικανή να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει κοντά της. Ο καλύτερος της φίλος είναι ο Γιάννης (Γιάννης Μπέζος), ο οποίος είναι ο πιο μορφωμένος της παρέας. Λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων (η πρώτη εμφάνιση gay χαρακτήρα στην ελληνική τηλεόραση) είναι συνεχώς νευρικός και ξεσπά στη Δήμητρα χαρίζοντας άφθονο γέλιο.

Το «ζευγάρι» Δημήτρας Παπαδοπούλου και Σπύρου Παπαδόπουλου

Ο Σπύρος (Σπύρος Παπαδόπουλος) θεωρείται ο πιο σοβαρός και ώριμος της παρέας. Λόγω της δουλειάς του παραμελεί συνέχεια τη Δήμητρα και δεν διστάζει μάλιστα και να την απατήσει. Χρησιμοποιεί μόνιμα τη φράση «Τι έγινε ρε παιδιά;» και είναι έντονα ταυτισμένος με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Φύσει αριστερός ιδεολογικά μιλά συχνά για αυτά και εκνευρίζει τους υπόλοιπους, που δεν αντέχουν την… εμμονή του αυτή.

Ο Βλάσης (ο αείμνηστος Βλάσης Μπονάτσος) είναι ο πιο χαλαρός της παρέας. Λατρεύει τις γυναίκες, τις συχνές εξόδους και είναι γεννημένος αδέσμευτος. Συγκατοικεί με τον Γιάννη και δουλεύει μαζί με τον Σπύρο σε μια διαφημιστική εταιρεία.

Ο Βασίλης Χαλακατεβάκης είναι ο διαχειριστής της πολυκατοικίας. Η παρέα τον αντιπαθεί και τον αποκαλεί «ηλίθιο», ενώ ο ίδιος προσπαθεί να συμφιλιωθεί μαζί τους κάνοντας τα αδύνατα… δυνατά. Το αστροπελέκι της παρέας, η Ρένια (Ρένια Λουϊζίδου) είναι γραμματέας στην εταιρεία του Σπύρου. Διατηρούσε δεσμό με τον Βλάση, αν και ο τελευταίος την αγνοούσε επιδεικτικά.

Οι πηγαίες και αστείες ερμηνείες των πρωταγωνιστών που εξακολουθούν να είναι σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης αποτέλεσαν τη βάση μιας τεράστιας και διαχρονικής επιτυχίας με πολλούς και πιστούς θαυμαστές. Ακόμα και σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που σπεύδουν να απολαύσουν τα επεισόδια της σειράς στο 18maties3Ιnternet, αν φυσικά δεν τα έχουν παρακολουθήσει σε μια από τις… «δεκάδες» επαναλήψεις!

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε:

Η πολυκατοικία της φανταστικής οδού Αδάμαντος

•  Το σπίτι, στο οποίο έμεναν οι Απαράδεκτοι βρισκόταν στην οδό Αδάμαντος 4 στον Λυκαβηττό. Η Αδάμαντος είναι επινοημένη οδός, αλλά η πολυκατοικία η οποία χρησιμοποιήθηκε για τα εξωτερικά πλάνα βρίσκεται όντως στον Λυκαβηττό, στη συμβολή των οδών Συνεσίου Κυρήνης και Κοσμά Μελωδού.

•  Οι ρόλοι είχαν τα ονόματα των ηθοποιών, κάτι ιδανικό για το ανδρόγυνο Παπαδοπούλου.

•  Στη σειρά εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο ενός αστυνόμου που εμφανιζόταν περιστασιακά και σε ρόλους guest ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Χριστόφορος Ζαραλίκος.

•  Την μουσική επιμέλεια της σειράς είχε αναλάβει ο Νίκος Μουρατίδης, ενώ οι αρχικοί τίτλοι ήταν σύνθεση του Νίκου Πατρελάκη.

•  Η σειρά είχε επαναληφθεί πάνω από 12 φορές μέσα σε 5 χρόνια, ενώ ήταν και η πρώτη που απέκτησε παρουσία στο Internet.

Ευθύμιος Σαββάκης
savvakis_87@hotmail.com

No related posts.