Εύκολο παγωτό

Υλικά

  • 250 γρ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γρ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γρ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5′ τη φυτική σαντιγί, να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  • Λίγο-λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα, το μείγμα μας έχει γίνει μία παχιά κρέμα.
  • Σιγά-σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.

Tip: Δώστε στο παγωτό σας όποια γεύση σας αρέσει. Για παράδειγμα, προσθέστε καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων και, απλά, χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.

*Αναδημοσίευση από argiro.gr.

No related posts.