«Το καλοκαίρι»

«Τίγκα στο λουλούδι για να ξορκίσουμε το κακό. Μου έχει λείψει τρομερά το live και μου έχετε λείψει κι εσείς. Μου έχουν λείψει τα μάτια σας, που τα κοιτάω πάνω απ’ τη σκηνή και είναι απ’ την αρχή χαρούμενα, ή ξεκινάνε θλιμμένα και γίνονται χαρούμενα όσο περνάει η ώρα. Μου έχει λείψει που έρχεστε όπου παίζουμε, γεμάτοι αγάπη. Ακόμα κι εσείς που σας σέρνουνε με το ζόρι και που δεν σας αφήνω ήσυχους σε όλο το live, κι εσείς μου έχετε λείψει. Που γελάμε παρέα, που λέμε βλακείες και που στο τέλος αισθάνομαι λύτρωση. Που κοιτάζω την ομάδα πάνω στη σκηνή και μου ‘ρχεται να κλαίω από χαρά, γιατί κάνουμε αυτό που αγαπάμε, όλοι μαζί, και είναι παιχνίδι και δεν είμαστε σοβαροφανείς και ‘μεγάλοι’. Που ταξιδεύουμε και σας συναντάμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στην Κύπρο. Που μετά κάνουμε αγκαλιές και βγάζουμε φωτογραφίες.

Μου έχουν λείψει, μάλλον, πολύ όλα αυτά. Χθες, έγραψα ένα καινούργιο τραγούδι, που λέει σχεδόν γι’ αυτά και για το καλοκαίρι και όταν έγραφα τον οδηγό της φωνής μου, με έπιασαν τρομερά κλάματα. Μετά χάρηκα που έγραψα κάτι τέτοιο μέσα σ’ αυτό το σκοτάδι και σ’ αυτήν την αδυσώπητη παύση, γιατί, για τη δική μου ψυχή, αυτό είναι επανάσταση. Να απαντάς στο μαύρο με αγάπη και ελπίδα. Αυτό μπορώ, αυτό πιστεύω, αυτό κάνω. Σας στέλνω την αγάπη μου και σκέφτομαι καλά πράγματα, για να έρθουν καλά πράγματα. Τα λέμε σύντομα!».

Με αυτά τα λόγια, στην προσωπική της σελίδα στο Instagram, επέλεξε η Μαρίζα Ρίζου να μας προετοιμάσει, πριν από περίπου έναν μήνα, για το τραγούδι που είχε, τότε, στα σκαριά. Το ονόμασε «To καλοκαίρι» και κυκλοφόρησε σήμερα, 18 Ιουνίου 2020, στην πλατφόρμα του Youtube, μαζί με το video clip.

Από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο, η Μαρίζα θέτει το πλαίσιο του τραγουδιού και βάζει τον ακροατή στον δικό της κόσμο, αυτόν της αισιοδοξίας, της θετικής αύρας και της χαράς. Είναι ένα δυναμικό και κεφάτο κομμάτι, που κινείται σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που είχε επιλέξει να μας πάει στον τελευταίο της δίσκο, «Πόσο Βλάκας», στον οποίο μας αποκάλυπτε ένα πιο εσωστρεφές κομμάτι της ψυχής της.

Αν τυχαίνει να με γνωρίζετε, έστω και λίγο, ξέρετε ότι το καλοκαίρι, ως εποχή, δεν είναι η αγαπημένη μου (για να το θέσω κομψά), αλλά αυτό είναι κάτι που, στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει καμία απολύτως σημασία! Η έννοια «καλοκαίρι», εξάλλου, είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Σημαίνει θετική ενέργεια, σημαίνει φως, σημαίνει όλα αυτά τα στοιχεία που ξεδιπλώνει, σε μεγάλο βαθμό, όσα χρόνια την ξέρουμε, πάνω στη σκηνή, η Ρίζου. Γιατί καλοκαίρι, πολύ περισσότερο από μία εποχή, είναι το να μπορείς να μετατρέπεις το σκοτάδι σε φως και να το μοιράζεις απλόχερα στους άλλους. Αυτό ακριβώς κάνει το «Μαριζάκι», με το χαμόγελό της, τις νότες που βγαίνουν από το στόμα της και τις όμορφες εικόνες που βλέπουμε στο video clip του νέου της τραγουδιού.

«Το καλοκαίρι», λοιπόν, που, ουσιαστικά, ελάχιστη σχέση έχει με το… καλοκαίρι, περιγράφει μία στάση ζωής. Και είναι ένα τραγούδι για όλον τον χρόνο! Είναι μία υπόμνηση ότι όλες οι άσχημες καταστάσεις κάποια στιγμή τελειώνουν και εξαρτάται από εμάς το αν θα τις αφήσουμε να μας… τελειώσουν πριν τελειώσουν! «Σκέφτομαι καλά πράγματα, για να έρθουν καλά πράγματα». Γιατί το καλοκαίρι είναι μέσα μας!

Πληροφορίες:

«Το καλοκαίρι»

Στίχοι/ Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Παραγωγή/ Κιθάρες: Δημήτρης Σιάμπος
Τρομπόνι: Jim Staridas
Κρουστά: Μιχάλης Μπακάλης
Κοντραμπάσο: Γιώργος Μουχτάρης
Μίξη: Νίκος Κόλλιας

Σκηνοθεσία/ Μοντάζ: Σπύρος Μαλτέζος
Κινηματογράφηση: Βασίλης Κολοκύθας
Art Director: Δήμητρα Σταυροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Σαλτάουρα
Hair: Αδάμος Αναστάση
Make Up: Έλενα Σταυροπούλου

© 2020 Walnut Entertainment Greece

*Η φωτογραφία του άρθρου προέρχεται από τη σελίδα της Μαρίζας Ρίζου στο Facebook.

Related posts:

  1. Ξεψαχνίζοντας έναν υπέροχο… «Βλάκα»