Αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κύβους κότας
  • 250 γρ. κρασί λευκό

για τις πατάτες

  • 1-2 κιλά πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 200 γρ. νερό, βραστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

για το γλάσο

  • 50 γρ. μουστάρδα, απαλή
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε το αρνί σε ένα ταψί και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία.
  • Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, κόβουμε το δεντρολίβανο σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε μέσα στις σχισμές που έχουμε κάνει στο αρνί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τους κύβους και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσουν οι κύβοι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο αρνί και το απλώνουμε με τα χέρια ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε στο ταψί το κρασί, το σκεπάζουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

για τις πατάτες

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις κρατάμε με την φλούδα τους και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ.
  • Ρίχνουμε στις πατάτες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι και τις ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι. Τις σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το νερό, το μέλι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βγάζουμε το ταψί με το αρνί από τον φούρνο, το ξεσκεπάζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
  • Σκεπάζουμε πάλι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ½ ώρα επιπλέον.

για το γλάσο

  • Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί, ξεσκεπάζουμε και απλώνουμε στο αρνί και τις πατάτες, με ένα πινέλο, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο και ψήνουμε στο grill για 10-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

*Αναδημοσίευση από akispetretzikis.com

No related posts.