Κυβέρνηση λοβοτομημένων!

Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), για τον υποβιβασμό του Π.Α.Ο.Κ. και της Ξάνθης, καθώς τα μέλη της θεώρησαν ότι υπάρχει άμεση ιδιοκτησιακή σχέση μεταξύ των δύο Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), τάραξε τα -έτσι κι αλλιώς, όχι ήρεμα- νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ. (της μεγαλύτερης από τις δύο ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο) ξεσηκώθηκαν άμεσα και απείλησαν ότι θα χωρίσουν «την Ελλάδα στη μέση», αν η εισήγηση γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση, στήνοντας φράγματα με τα οχήματά τους στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Το εν λόγω γεγονός, βέβαια, κινητοποίησε την κυβέρνηση, η οποία έφερε, σε χρόνο dt, νόμο στη Βουλή, που καθόριζε ότι η ποινή για το ατόπημα της πολυϊδιοκτησίας στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στο εξής, δεν θα είναι ο υποβιβασμός των ομάδων που εμπλέκονται στην κατάσταση αυτή, αλλά το χρηματικό πρόστιμο και η αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη πιέστηκε από τις εξελίξεις, παραδόθηκε στον εκβιασμό των οπαδών του Π.Α.Ο.Κ. και έσπευσε να αλλάξει τη νομοθεσία, ώστε να μην κινδυνεύσει ο «Δικέφαλος» του Βορρά με υποβιβασμό. Γιατί, κανείς δεν αμφιβάλει ότι η τροπολογία που πέρασε, την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Βουλή ήταν πέρα για πέρα φωτογραφική. Το σίγουρο, μάλιστα, είναι ότι έγινε πρωτίστως για χάρη του Π.Α.Ο.Κ., αφού οι οπαδοί της Ξάνθης ούτε πολλοί είναι σε αριθμό ούτε απείλησαν ότι θα κλείσουν τα Τέμπη.

Για την υπόθεση αυτή, σίγουρα, μπορούν να ειπωθούν πάρα πολλά και η συζήτηση να πάει σε διάφορα επίπεδα. Οποιοσδήποτε, όμως, ανησυχεί για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, πέρα και πάνω από οποιαδήποτε οπαδική -σε επίπεδο αθλητικών- προτίμηση, οφείλει να ανησυχεί και, μάλιστα, έντονα. Γιατί η κυβέρνηση της χώρας εκβιάστηκε και έκανε το χατίρι λοβοτομημένων ανθρώπων, οι οποίοι μπροστά στο άκουσμα της είδησης ότι υπάρχει η πιθανότητα υποβιβασμού της αγαπημένης τους ομάδας απείλησαν να τα κάνουν όλα… Κούγκι. Λογικά, λοιπόν, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν κυβερνούν τη χώρα οι λοβοτομημένοι και στο ερώτημα αυτό οι ίδιες οι εξελίξεις απαντούν καταφατικά.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα είναι μία χώρα έρμαιο ανθρώπων χωρίς μυαλό, που, τώρα, έτυχε να φυτιλιαστούν, επειδή κατηγορείται ο πρόεδρος που λατρεύουν και επειδή η ομάδα που υποστηρίζουν κινδυνεύει με την εσχάτη των ποινών. Και θα παραμένει έτσι, όσο οι πρωθυπουργοί της παραμένουν άβουλοι και ανήμποροι να διαχειριστούν τις παντός είδους κρίσεις που προκύπτουν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο πέρα από το να κρατούν απλώς ισορροπίες…

No related posts.