Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

Ο Αντώνης Κανάκης φαντάζεται… η Θεσσαλονίκη ακούει!

Ο Αντώνης Κανάκης πίσω από το μικρόφωνο του Imagine 89,7

Ο νέος ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης είναι πια γεγονός. «Imagine 89,7 το ραδιόφωνο όπως το φαντάστηκες» λέει το σλόγκαν που τον ακολουθεί… Συναντήσαμε τον εμπνευστή, δημιουργό, παραγωγό (και πολλά άλλα) του Imagine, Αντώνη Κανάκη, προκειμένου να μάθουμε όσο περισσότερα γίνεται για τον «φανταστικό» αυτό σταθμό που ήρθε και έφερε την ανατροπή στα fm της πόλης… Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς ξεκίνησαν όλα, τι μεσολάβησε και πώς καταλήξαμε στον “Imagine 89,7”.

-Αυτό που καταρχάς θα ήθελα να μάθω είναι πώς προέκυψε ο “imagine”, ένας ραδιοφωνικός σταθμός από έναν άνθρωπο που οι περισσότεροι τουλάχιστον από εμάς τον είχαμε συνδέσει με την τηλεόραση.

Ο “imagine” ξεκίνησε στα παιδικά μου όνειρα πριν από πολλά πολλά χρόνια, κάποια στιγμή στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με την έννοια ότι ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, απ’ όλα τα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, αν υπάρχει κάτι που αγαπάω περισσότερο, αυτό είναι το ραδιόφωνο. Οπότε έτσι προέκυψε, ήταν ένα σχέδιο, το οποίο παραμονεύει στον εγκέφαλο μου εδώ και πολλά χρόνια, προφανώς παραμόνευε και στο μυαλό του Γιάννη (σ.σ. Σερβετάς) και έτσι ενώθηκαν αυτά τα εγκληματικά μυαλά και προέκυψε ο “imagine 89,7”. Νομίζουμε ότι ήρθε στην ώρα του, δηλαδή έγιναν όλα τα ραδιόφωνα που ήταν να γίνουν στην Θεσσαλονίκη, ησύχασε το ραδιοφωνικό τοπίο, το ραδιόφωνο της πόλης ήρθε σε έναν κορεσμό κατά την άποψη μου, και σε αυτή τη χρονική στιγμή ήρθε ο imagine!

-Δηλαδή ήταν κάτι που υπήρχε σαν ιδέα από το 1980 και πραγματοποιήθηκε το 2007…

Ναι, ήρθε με μια μικρή καθυστέρηση 27 χρόνων!!

-Ήρθε όμως και αυτό είναι το σημαντικό, και μάλιστα έφερε και αρκετές αλλαγές σε αυτά που μέχρι τώρα συνηθίσαμε να παίρνουμε από το ραδιόφωνο. Το ότι ο imagine έχει μια φοβερή απήχηση στο κοινό από τις μόλις δέκα μέρες που εκπέμπει ζωντανά, το έχουμε καταλάβει όλοι μας, τουλάχιστον όσοι ακούν 89,7 αρκετές ώρες της ημέρας. Για ποιο λόγο νομίζεις ότι έχει γίνει αυτό;

Νομίζω ότι το σύνθημα «πείτε το και στους φίλους σας» έπιασε τελικά… Αστειεύομαι. Νομίζω ότι συμβαίνουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι το ραδιόφωνο είναι κάτι το τελείως αληθινό και έχει να κάνει πολύ με δύο πράγματα, με την επικοινωνία και με την καλή μουσική και νομίζω ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων είναι δύσκολο να χτυπηθεί. Η επικοινωνία δεν είναι εύκολο πράγμα, χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να τη φέρουν εις πέρας και να τη διαχειρίζονται και θεωρώ ότι οι άνθρωποι αυτοί υπάρχουν στον imagine, άσε που πιστεύω ότι φαίνεται πάρα πολύ πόσο το γουστάρουμε, δεν το έχουμε κρύψει καθόλου καλά και όλα αυτά μάλλον λειτουργούν πολύ καλά μαζί.

-Είναι πραγματικά φανερό το πόσο πολύ σας αρέσει αυτό που κάνετε, το περνάτε στους ακροατές

Ο πολύ καλός του φίλος, Γιάννης Σερβετάς, συμμετέχει και σε αυτή τη ραδιοφωνική προσπάθεια

συνεχώς δημιουργώντας μια πολύ ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Πιστεύεις ότι αυτός ο καταιγισμός τηλεφωνημάτων, sms και e-mail που δέχεστε οφείλεται σε αυτήν την ανθρώπινη και παρεΐστικη πλευρά που βγάζετε προς τα έξω;

Είναι όντως φοβερό και απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τα τηλεφωνήματα και γενικά με την επικοινωνία με τους ακροατές. Νομίζω ότι δεν το έχουμε ξαναδεί και μάλιστα τόσο γρήγορα. Την πρώτη μέρα που βγήκαμε στον αέρα επισκέφτηκαν τη σελίδα του σταθμού τρεις χιλιάδες άνθρωποι, την πρώτη μόνο μέρα. Αυτό πάλι είναι τελείως ανεξήγητο, τελείως X-files, δεν μπορούμε ακόμα να το καταλάβουμε. Το τι γίνεται από τηλεφωνήματα, από sms και από e-mails πραγματικά δεν περιγράφεται, δηλαδή δεν προλαβαίνουμε να παίξουμε μουσική, είναι φοβερό. Μάλιστα επειδή έχουμε κατά κάποιον τρόπο χωρίσει και το σταθμό, δηλαδή έχουμε πει πως μέχρι τις 5 το απόγευμα ο λόγος έχει τον πρώτο λόγο και από εκεί και μετά τη σκυτάλη παίρνει η μουσική, οπότε μέχρι τις 5 κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουμε να παίξουμε μουσική.

-Θα μου λύσεις μια απορία που μου δημιουργήθηκε αυτές τις 10 μέρες που σας ακούμε ζωντανά. Προσωπικά, και πιστεύω η πλειοψηφία των ακροατών του ραδιοφώνου γενικότερα, όταν ακούω ραδιόφωνο οπουδήποτε και αν βρίσκομαι, θέλω να ακούω μουσική. Δε μου αρέσει (ή τουλάχιστον δε μου άρεσε) να διακόπτεται η μουσική από διαλόγους. Από τότε που ακούω τις εκπομπές του imagine όμως, δε χορταίνω να σας ακούω να μιλάτε. Γι’ αυτό σου είπα πριν πως στους 89,7 όλα ανατρέπονται πλέον… Μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Αυτό είναι πάλι ένα ακόμα περίεργο… Τα καινούρια πράγματα που μας λένε είναι τρία. Ένα αυτό που μόλις είπες, ότι δηλαδή άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν να ακούν μόνο μουσική τώρα πλέον δεν μπορούν καθόλου μουσική. Το δεύτερο που μας μεταφέρουν είναι ότι έχουν κλείσει τις τηλεοράσεις τους και ακούνε ραδιόφωνο, πάρα πολύ σημαντικό αυτό και μας τρελαίνει και το τρίτο… το ξέχασα…! Αλλά υπάρχει… αλλά το ξέχασα!!

-Η μουσική λοιπόν παρότι λίγη σε ποσότητα (τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα), είναι σούπερ σε ποιότητα, και πιστεύω ότι μουσικά είναι αυτό που ήθελες.

Πραγματικά πρόκειται για μουσικάρες και ο imagine είναι όντως αυτό που ήθελα και από μουσικής πλευράς και γενικότερα. Είναι το ραδιόφωνο όπως το φανταστήκαμε όλοι μας τελικά νομίζω, και εμείς και οι ακροατές.

 

Και ο Στάθης «σκύλος» Παναγιωτόπουλος στο «φανταστικό» team!

-Τι το διαφορετικό πιστεύεις ότι έχει να δώσει ο “imagine” στους ακροατές του;

Είναι όλα αυτά που είπαμε. Καταρχήν ο “imagine” δε θα μπει ποτέ στη διαδικασία να έχει πολλά τυποποιημένα πράγματα, δηλαδή δε θα έχουμε διαγωνισμούς και γενικά όλα αυτά τα οποία βλέπουμε στους υπόλοιπους σταθμούς να υπάρχουν, προκειμένου να προσελκύσουν τους ακροατές, σε μας απουσιάζουν πλήρως. Δεν υπάρχει τίποτα τυποποιημένο καινούριο, δε θα είναι σαν προϊόν ο “imagine”, θα είναι ένα καθαρά ανθρώπινο και αληθινό μέσο και όπως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τις μέρες που είμαστε καλά, τις μέρες που έχουμε κέφια, τις μέρες που θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, έτσι θα είναι και ο σταθμός, δε θα ξέρεις τι ακριβώς θα συμβεί, θα είναι σαν να έχεις σχέση με έναν άνθρωπο.

-Δηλαδή με λίγα λόγια το ραδιόφωνο στους 89,7 είναι πράγματι όπως το φαντάστηκες;

Ναι, ακριβώς.

-Όπως το φανταζόσουν από το 1980 ή όπως προέκυψε τώρα τελευταία;

Όχι, δεν είναι όπως το σκεφτόμουν στη δεκαετία του ’80, δε θα μπορούσε άλλωστε. Το ’90 πρέπει να ομολογήσω ότι το σκεφτόμουν να έχει να κάνει μόνο με μουσική και λιγότερο με τον λόγο, τώρα είναι ακριβώς όπως το φανταζόμουν, υπάρχει η επικοινωνία που φανταζόμουν.

-Το όνομα του σταθμού ποιος το ανακάλυψε; Προέκυψε κατόπιν συζήτησης;

Το όνομα “imagine” το είπε και το πρότεινε η Σάντυ (η σύντροφος του Αντώνη). Με το όνομα δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ, φτάσαμε σε ένα σημείο που νομίζαμε ότι δε θα καταλήξουμε ποτέ σε κάποιο όνομα και έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν να έχω βρει τόσες χιλιάδες ονόματα για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και να μη μπορώ να βρω όνομα για αυτό που αγαπάω περισσότερο. Η Σάντυ λοιπόν το έριξε στο τραπέζι και πέρασε πολύς καιρός μέχρι να το χωνέψω και να πω ότι ναι αυτό είναι το ωραιότερο και καταλληλότερο όνομα για το σταθμό. Αλλά τελικά νομίζω ότι είναι ονοματάρα…

-Κλείνοντας την κουβέντα μας, θέλεις να μας πεις δυο λόγια για τους παραγωγούς του imagine και το πρόγραμμα, ώστε να ξέρουμε πότε θα ακούμε ποιον…

Ναι, είμαστε καταρχήν εγώ και ο Γιάννης, όπου πιστεύω ότι δε χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. A πό εκεί και πέρα ο Στάθης ο Παναγιωτόπουλος (Σκύλος) και για αυτόν δε νομίζω να χρειάζεται να πω κάτι συγκεκριμένο, ο Βασίλης ο Σωτηρίου, μια παλιά ραδιοφωνική φωνή όπου μαζί με τη Ραφαέλλα Ράλλη έχουν την πρωινή ζώνη μέχρι τις 10. Και μετά ακολουθεί ο Γιάννης Σερβετάς με το Βασίλη το Δέλιο έως τη 1 το μεσημέρι, στις 3 ξεκινά η εκπομπή που κάνουμε εγώ με τον Κιούση και το απόγευμα έχουμε νέα παιδιά και γουστάρω που συνεργάζομαι με νέα παιδιά, το Χρήστο το Μητρέντζη και την Ευγενία τη Σαμαρά με την Αλεξάνδρα την Κοσμά έως τις 9 το βράδυ και ακολουθεί ο Τάσος ο Μητακίδης που είναι παλιός μουσικός παραγωγός μέχρι τις 11 και τις βραδινές εκπομπές Δευτέρα και Τρίτη τις κάνω εγώ.

-Μάθαμε και το πρόγραμμα, προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε όσα περισσότερα γίνεται για το μυστήριο που καλύπτει την επιτυχία του imagine. Από τη στιγμή που έχουμε δει τόσα πολλά και τόσα περίεργα από τόσο νωρίς προβλέπω πως μας περιμένουν χιλιάδες εκπλήξεις στο μέλλον από τον imagine. Από εσένα προσωπικά να περιμένουμε να δούμε κάτι ακόμα ίσως;

Κάτι σκεφτόμαστε τηλεοπτικό, απλά πρέπει να σου πω ότι έχουμε ξεμυαλιστεί από το ραδιόφωνο. Είναι σαν να έχουμε επιστρέψει σε μια παλιά μας αγάπη, με την οποία δε θέλαμε ποτέ να χωρίσουμε, αλλά είχαμε χωρίσει και ήταν η πραγματική και μοναδική αγάπη της ζωής μας και τώρα δε μας νοιάζει τίποτα άλλο. Eιλικρινά, δε με ενδιαφέρει, εμένα προσωπικά τουλάχιστον, τίποτα άλλο από το ραδιόφωνο. Αλλά παρ’ όλα αυτά μάλλον κάτι θα κάνουμε στην τηλεόραση, υπάρχει δηλαδή μια ιδέα.

-Ωραία νομίζω ότι μάθαμε ό,τι μας ενδιαφέρει, είπαμε τα πάντα για τον imagine 89,7 , δεν έχω παρά να σας ευχηθώ να έχετε καλή επιτυχία, η οποία αν κρίνω από το «φανταστικό» ξεκίνημα, είμαι σίγουρη ότι θα έχει διάρκεια και συνέχεια και βέβαια να περνάτε καλά και να μας κάνετε να γελάμε και να διασκεδάζουμε!

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές, να είσαι σίγουρη ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περνάμε όλοι όμορφα!

 

Εσείς οι λίγοι που δεν έχετε ακόμα ανακαλύψει τον imagine, συντονίστε τα fm στους 89,7 και θα συναντήσετε το ραδιόφωνο πραγματικά όπως το είχατε φανταστεί…

 

Ιωάννα Υφαντίδου

ioanna_simeof@yahoo.gr

 

No related posts.