Η Κατερίνα Βρανά και τα μαθήματα ζωής που ξεχνάμε!

«Με παράτησε το αγόρι μου και δεν είμαι καλά», θα ακούσουμε πολλές κοπέλες να λένε, συχνά-πυκνά. «Με χώρισε η γκόμενά μου και νιώθω χάλια», μπορεί να πει κάποιο αγόρι που βιώνει τις πρώτες του ερωτικές απογοητεύσεις. «Δεν είμαι καλά, πονάει το κεφάλι μου», θα πούμε εμείς οι ίδιοι, σε μια στιγμή της καθημερινότητάς μας.

«Δεν είμαι καλά», «είμαι χάλια», «σκατά κι απόσκατα», «θέλω να πεθάνω», «επιζώ» είναι πολλές από τις φράσεις που χρησιμοποιούμε, κατά κόρον, για να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε υγιείς, ψυχικά ή σωματικά. Και όσο περισσότερο το λέμε τόσο περισσότερο νιώθουμε ότι αυτό ισχύει και γινόμαστε ολοένα και χειρότερα! Γιατί είναι στη φύση μας να γκρινιάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για τα πάντα. Όσο μικρά ή μεγάλα κι αν είναι!

Κι όμως, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι. Κάποιοι επιλέγουν να είναι διαφορετικοί. Να κοιτούν πάντα με αισιοδοξία τις καταστάσεις που βιώνουν. Να ψάχνουν το φως! Γνωρίζοντας ότι αυτό που σήμερα τους φαίνεται τεράστιο είναι κάτι που καθώς περνά ο χρόνος θα γίνεται ολοένα και πιο μικρό. Κάτι που κάποια στιγμή θα πάψει εντελώς να έχει σημασία. Δεν αναφερόμαστε, βέβαια, σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω και μπορεί να σχετίζονται με ερωτικές απογοητεύσεις, αποτυχίες σε μαθήματα πανεπιστημιακών σχολών, ή ακόμη απλούς πονοκεφάλους και στομαχόπονους.

Τέλος, υπάρχει και μία τρίτη κατηγορία. Η Κατερίνα Βρανά! Η κορυφαία Ελληνίδα κωμικός, που βρέθηκε μισό βήμα πριν από τον θάνατο, όταν σε περιοδεία της στην Ασία, τον Απρίλιο του 2017, αρρώστησε βαριά, έπεσε σε κώμα και ακόμη και οι γιατροί που την είχαν αναλάβει στη Μαλαισία της έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει. Ωστόσο, επέζησε, η υγεία της βελτιώνεται μέχρι σήμερα συνεχώς, ενώ επέστρεψε και στη δουλειά της, κάνοντας ξανά παραστάσεις stand-up comedy σε όλη την Ελλάδα.

Το εντυπωσιακό, όμως, με τη Βρανά δεν έγκειται στο γεγονός ότι επέστρεψε στην εργασία της μετά από την εξόχως σοβαρή περιπέτεια που είχε, καθώς αυτό ήταν, λίγο-πολύ, αναμενόμενο (αν και πολλοί μπορεί να τα παρατούσαν τελείως, να κλείνονταν στον εαυτό τους και να έπεφταν σε κατάθλιψη). Η Κατερίνα Βρανά δίνει μαθήματα ζωής και αξιοπρέπειας, αποτελώντας, παράλληλα, πηγή φωτός και έμπνευσης. Η παράστασή της, «Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)», περιγράφει το πώς αρρώστησε, τις δύσκολες ημέρες της στο νοσοκομείο και την, έως σήμερα, πορεία αποκατάστασης της υγείας της. Και όλα αυτά με τρόπο κάθε άλλο παρά μίζερο, αλλά με αυτοσαρκασμό και απίστευτο χιούμορ, κρατώντας σε διαρκή εγρήγορση το κοινό και κάνοντάς το να πέφτει κάτω δακρυσμένο από τα γέλια.

Ουσιαστικά, λοιπόν, κοιτά τον θάνατο στα μάτια και του λέει πως όχι απλώς δεν τη νίκησε, όχι απλώς η ίδια παρέμεινε δυνατή και επέστρεψε στη δουλειά της και σ’ αυτό που αγαπά, αλλά και ότι θα τον ξεφτιλίσει που πήγε να τα βάλει μαζί της, κοροϊδεύοντάς τον. Πάντα, όμως, με επίγνωση ότι την επόμενη φορά νικητής μπορεί να είναι εκείνος και ότι, κάποια στιγμή, σίγουρα θα την κερδίσει. Ωστόσο, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, αξίζει να προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί, αξίζει να ΖΟΥΜΕ!

Όπως είναι λογικό, το διήμερο 11 – 12 Νοεμβρίου, που η Κατερίνα Βρανά παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο «Αριστοτέλειο», την παράστασή της, «Staying Alive (Σχεδόν Πέθανα)», αποθεώθηκε από τους θεατές, οι οποίοι δεν σταμάτησαν ούτε για ένα δευτερόλεπτο να γελούν και όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι, έχοντας στο μυαλό τους ότι η καλύτερη Ελληνίδα κωμικός του σήμερα, τους χάρισε απλόχερα ένα σπουδαίο μάθημα ΖΩΗΣ!

Άραγε θα γκρινιάσουν το ίδιο έντονα την επόμενη φορά που θα έχουν έναν απλό πονοκέφαλο;

No related posts.