«Θεσσαλονίκη είσαι μια, στον κόσμο δεν είν’ άλλη»

Ίσως είναι το ηλιοβασίλεμα, που κάνοντας μια βόλτα στην παραλία σου κόβει την ανάσα, η μαγευτική θέα ολόκληρης της πόλης από τα Κάστρα, τα Λαδάδικα στα οποία κάνεις κέφι μέχρι πρωίας, τα διάφορα στενάκια που το καθένα τους κρύβει κάτι ιδιαίτερο. Αυτά και άλλα πολλά καθιστούν τη συμπρωτεύουσα ένα ελκυστικό θέρετρο για ανθρώπους άλλων χωρών και πόλεων, έναν τόπο ξεχωριστής ομορφιάς για τον οποίο αισθάνονται περήφανοι οι ντόπιοι.

Πολλοί έχουν συνδέσει τη Θεσσαλονίκη με τα φοιτητικά τους χρόνια, άλλοι έχουν την τιμή να κατάγονται από εκεί και άλλοι απλώς την απόλαυσαν και την απολαμβάνουν ως ένα μέρος για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο. Κάποιοι πάλι την έχουν σηματοδοτήσει ως το μέρος που ερωτεύτηκαν, καθώς η ρομαντική πλευρά της είναι ευρέως γνωστή και θεωρείται ως μία άκρως ερωτική πόλη. Το κοινό όλων αυτών των ατόμων, όμως, είναι πως ο καθένας την αγάπησε και δέθηκε μαζί της για δικούς του λόγους.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως του λόγου για τον οποίο έχει βρεθεί ο καθένας στη συμπρωτεύουσα, η πλειοψηφία του κόσμου ενστερνίζεται την άποψη ότι η πόλη αυτή αποπνέει κάτι διαφορετικό, κάτι ήρεμο και γαλήνιο, που δύσκολα εντοπίζεται αλλού. Κυριαρχεί η γνώμη ότι η ψυχή ηρεμεί και το μυαλό καθαρίζει μετά από μία βόλτα δίπλα στη θάλασσά της.

Βέβαια, πέρα από τις βόλτες και τις ποδηλατάδες στην παραλία, έχουν αγαπηθεί εξίσου τα διάφορα κρυμμένα μικρά κουτούκια στα στενά της πόλης, προορισμένα για άφθονο φαγητό και ποτό, τα φοιτητικά στέκια και τα πολλά σημεία από τα οποία μπορεί να θαυμασθεί η πανέμορφη θέα. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε, φυσικά, και τη γνωστή σε όλους νυχτερινή ζωή της, μέσω της οποίας Θεσσαλονικείς και μη ξεφαντώνουν μέχρι το πρωί.

Όσοι ζουν, λοιπόν, εδώ την απολαμβάνουν, όσοι έχουν έρθει για μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους τη νοσταλγούν και πολλοί από αυτούς που δεν έχουν έρθει ακόμα το προγραμματίζουν έτσι ώστε να την επισκεφτούν σύντομα!

Εσύ ακόμα να την ανακαλύψεις;

No related posts.