Ρομποτική: Το καινούργιο δημιουργικό hobby του μέλλοντος

Η εκπαίδευση δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστική! Η eduACT, που φιλοξενήθηκε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο μέλλον. Στόχος της να αναδείξει το ταλέντο των μικρών φίλων μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια, να προάγει τη δημιουργικότητά τους και να δημιουργήσει «ένα καλύτερο αύριο, με ποιοτική εκπαίδευση και καινοτομία». Ιδρυτής και εμπνευστής αυτής της προσπάθειας είναι ο Κώστας Βασιλείου (υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης και ένας από τους 200 εκπαιδευτικούς του LEGO Foundation), ο οποίος με τη βοήθεια του μεγάλου δικτύου εθελοντών ενσάρκωσε τον στόχο μέσα από την eduACT.

Φέτος, η eduACT παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. το First Lego League, έναν διαγωνισμό ρομποτικής που απευθύνεται σε παιδιά έξι (6) έως δέκα (10) ετών και έχει θέμα την αρχιτεκτονική διαμόρφωση πόλεων από Lego (City Shaper). Τα παιδιά καλούνται να δουλέψουν ομαδικά και με βάση την κρίση τους να προγραμματίσουν ένα ρομπότ και να διαμορφώσουν αρχιτεκτονικά μία Lego πόλη, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: https://firstlegoleague.gr/fll/#challenge.

Η eduACT προσφέρει στα παιδιά τη ευκαιρία να προσεγγίσουν την εκπαιδευτική ρομποτική, την τεχνολογία και την επιστήμη παίζοντας. Για αυτόν το λόγο οργανώνει εργαστήρια εκμάθησης ρομποτικής και κωδίκων, ειδικά διαμορφωμένα για να απελευθερώνουν τα παιδιά τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Όλα τα εργαστήρια γίνονται με εκπαιδευμένους επόπτες, εξοικειωμένους με την τεχνολογία και τις νέες μεθόδους διδασκαλίας. Περισσότερα: https://eduact.org/ergastiria.

Τέλος, η eduACT, για έκτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει το πρόγραμμα “S.T.E.A.M. & Robotics International Camp”, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά έξι έως 16 ετών. Η κατασκήνωση πραγματοποιείται τον Ιούνιο και Αύγουστο σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια με τη διασκέδαση και τη γνώση. Περισσότερες πληροφορίες: https://eduact.org/kataskinosi.

No related posts.