84η Δ.Ε.Θ. 2019: Μία πολύχρωμη Έκθεση με τιμώμενη χώρα τη Νέα Ινδία

Φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσσαλονίκης τιμά την Ινδία, μία νέα ραγδαίως αναδυόμενη υπερδύναμη στον οικονομικό και επενδυτικό τομέα. Στόχος της Έκθεσης είναι η σύσφιξη των ελληνοϊνδικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο κλίμα. Η Έκθεση διαρκεί από τις 7 έως τις 15 Σεπτέμβρη και ώρες 10:00 με 21:00, ενώ στις 21:30 τη μουσική σκηνή πλαισιώνουν πολλοί γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Δ.Ε.Θ.: https://www.thessalonikifair.gr/index.php/el/events-programme.

Κάθε χρόνο, στεγάζει περίπου 1.500 εκθέτες από όλη τη χώρα και συνδυάζει τεράστια ποικιλία ελληνικών και ξένων παραδοσιακών και σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και πληθώρα μουσικών εκδηλώσεων. Απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και κληρώνει πολλά δώρα.

Οι θεματικές ενότητες της Έκθεσης, φέτος, ήταν η Akademia, η Digital Greece, η Salonika Cannabis Expo, η Γωνιά Γαστρονομίας, η Ελλάδα και η Επιχειρηματικότητα, η Ενέργεια και η Μηχανοκίνηση. Με το άνοιγμα της Έκθεσης στις 7 Σεπτεμβρίου, εγκαινιάστηκε το Περίπτερο 13, που είναι κατεξοχήν αφιερωμένο στην Ινδία. Πολύχρωμοι πάγκοι, παραδοσιακά προϊόντα και ιδιαίτερα ινδικά σουβενίρ και κοσμήματα, ρούχα και χειροποίητες τσάντες, όλα αντιπροσωπεύουν την ποικιλόχρωμη ζωή των Ινδών. Πρόκεται για μία χώρα γεωργική και βιομηχανική, που αναπτύσσεται γοργά και μετρά εξαγωγές σημαντικών προϊόντων, ωστόσο η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο. Με την ευκαρία του συγχρωτισμού των δύο χωρών, έχουν οργανωθεί ημερίδες ενημέρωσης για την εκμετάλλευση των ινδικών αγορων προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων.

Τα εγκαίνια του Περιπτέρου της Ινδίας έγιναν υπό το βλέμμα σημαντικών πολιτικών προσώπων, Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών και επισκεπτών. Το ινδικό στοιχείο ήταν έκδηλο σε όλο το χώρο, οι πωλητές πρόσχαροι και ανοιχτοί να συζητήσουν με τους επισκέπτες.

Τα προϊόντα τους αντικατόπτριζαν τον ξεχωριστό πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Υπέροχα χρώματα, εκλεκτής ποιότητας ρούχα και υφάσματα, όπως κασμίρ, μετάξι και βαμβάκι, ασημένια και χρυσά κοσμήματα, διακοσμημένα με ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Επίσης, στην Έκθεση υπήρχαν πολλές ινδικές επιχειρήσεις τροφίμων, παπουτσιών, δερμάτινων ειδών, επενδύσεων, ορθοπεδικών ειδών κ.λπ.

No related posts.