Εύκολο παγωτό

Υλικά

  • 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
  • 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
  • 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • βανίλια

Εκτέλεση

  • Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5 λεπτά τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει.
  • Λίγο-λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
  • Σιγά-σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει.
  • Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
  • Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5 λεπτά, σε δυνατή ταχύτητα.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη.
  • Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.

*Αναδημοσίευση από argiro.gr

Related posts:

  1. Γλυκό: Κουλουράκια κανέλας