Οι δρόμοι της Τέχνης οδηγούν στον Βόλο!

Φέτος το καλοκαίρι, τα βλέμματα στρέφονται στον Βόλο, όπου για τέταρτη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 25 Ιουνίου και από τις 31 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, ο Βόλος και το Πήλιο θα γίνουν κοιτίδες Τέχνης και Πολιτισμού. Πλήθος εκδηλώσεων, με θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο, χορό, εικαστικά, μουσική και φωτογραφία θα κατακλύσουν την πόλη, μεταμορφώνοντάς την σε μία υπαίθρια σκηνή.

Στόχος των διοργανωτών είναι να παρουσιαστούν πρωτοποριακές δράσεις, να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες και σχήματα, αλλά και να δοθεί χώρος για καλλιτεχνική δημιουργία και παραγωγή τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Η φετινή διοργάνωση, μάλιστα, είναι αρκετά ανανεωμένη, καθώς τριάντα τρεις (33) διαφορετικές παραγωγές θα απευθυνθούν στο κοινό, αποτελώντας το σύνολο του προγράμματός της, με σκοπό τη διάδραση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Με έμφαση στις εικαστικές τέχνες και τον Κινηματογράφο, το Φεστιβάλ επιχειρεί να βγάλει την τέχνη στους δρόμους και να την κάνει προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, παραγωγές από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και πλήθος καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Σκουρλέτης, Νίκος Καραγέωργος, Κώστας Λαμπρούλης, Ένκε Φεζολάρι και Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θα δώσουν το παρών!

Για περισσότερες πληροφορίες

Ε: info@volosfestival.gr
F: facebook.com/volosfestival
S: volosfestival.gr

No related posts.