Θεματικη

ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ;

Σχετικα αρθρα

Μοιρασου το!

30 Seconds to Mars – “A beautiful lie”

30 Seconds… δεν είναι αρκετά!

Ο ηθοποιός Jared Leto αποτελεί μια προκλητική και extravagant εικόνα, κάτι το οποίο μου ήταν φανερό από τις επιλογές των ρόλων του τόσο στο σοκαριστικό “Requiem for a dream” όσο και στο αμφιλεγόμενο “Alexander”. Δε με εξέπληξε λοιπόν το γεγονός ότι ασχολείται και με τη μουσική και έχει μάλιστα δημιουργήσει μαζί με τον αδερφό του, Shannon, το συγκρότημα “30 Seconds to Mars”. Η αποκάλυψη ήταν η ίδια η μουσική, ιδιαίτερη, δυνατή και εθιστική -δεδομένου φυσικά ότι τα αυτάκια σας αγαπάνε τα rock ακούσματα αλλά και όχι μόνο-.

Μια διασημότητα που ασχολείται αρχικά με ηθοποιία και μετέπειτα με μουσική ή και το αντίθετο δεν εκπλήσσει φυσικά και πολλούς σήμερα. Καθώς όμως παρακολούθησα συναυλίες του συγκροτήματος αλλά και συνεντεύξεις είδα εκρηκτικό πάθος και ενέργεια και πάνω απ’ όλα άκουσα έναν Jared Leto με μια απίστευτα όμορφη, καθαρή και ξεχωριστή φωνή.

Beautiful music… beautiful videos

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “30 Seconds to Mars” το 2002 χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Το “A beautiful lie” είναι το δεύτερο άλμπουμ του, το οποίο πούλησε πάνω από 1.000.000 αντίτυπα και έγινε πλατινένιο. Το συγκρότημα επίσης ήταν υποψήφιο για διάφορα μουσικά βραβεία όπως τα MTV Video Music Awards .

Όπως είναι γνωστό η εικόνα αλλά και η σωστή προώθηση στην εποχή των οπτικοακουστικών μέσων μετράει όσο τίποτα άλλο. Τα μουσικά video του συγκροτήματος λοιπόν είναι άξια αναφοράς. Το “The kill” είναι το πρώτο single του άλμπουμ “A beautiful lie” και το μουσικό του video, που έχει σκηνοθετήσει ο Jared Leto, είναι μία αναφορά στην κλασική ταινία του Stanley Kubrick, “The shining”. Για να δείτε αυτό το πρωτότυπο και προσεγμένο video μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω link: http://www.youtube.com/watch?v=qF1wZQzpeKA. Το μουσικό video του τραγουδιού “From yesterday” είναι επίσης ιδιαίτερα εντυπωσιακό και είναι το μοναδικό που έχει γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Κίνα. Μπορείτε να το δείτε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=C5uSu2fTIOQ. Και στα δύο video είναι φανερή η συμβολή του Jared Leto καθώς κινείται με άνεση και μπροστά στο φακό -το παρουσιαστικό του άλλωστε κάνει το γυναικείο κοινό να παραληρεί- αλλά και μπροστά στο μικρόφωνο ως μουσικός.

Σε μια πρώτη γνωριμία με το συγκρότημα μπορείτε να συγκρουστείτε με τον εαυτό σας στο “The kill” -ο ίδιος ο Jared Leto είπε σε συνέντευξη του ότι αυτό είναι το θέμα του κομματιού-, να ταυτιστείτε με αυτόν που συνεχώς αναζητά με το παρελθόν ακόμα ζωντανό πίσω του στο “From yesterday” και να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας στο “The savior”. Αν τελικά θελήσετε να ρίξετε τους τόνους πατήστε το play στο “The story”. Θα χρειαστείτε πάνω από… 30 seconds για να απολαύσετε τους 30 Seconds to Mars !

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκρότημα μπορείτε να επισκεφθείτε το site: www.thirtysecondstomars.com

 

Βασιλική Ζιώγα

vasilikizioga@gmail.com

 

No related posts.